Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '10

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Ziynet eşyaları ile kaçan gelinler ve alınacak tedbirler

Ziynet eşyaları ile kaçan gelinler ve alınacak tedbirler
 

kaçan-gelin


Son zamanlarda artan bu olaylardan sonra erkeklerin mağdur ve telef olmaması için alınması gereken bazı önlemler vardır. Sonradan “Yandım Allah!” dememek için ince eleyip, sık dokuyup dikkatli olmak gerekir. Önceki yazımda kaçan kadınları yazmıştım. Şimdi de bu duruma maruz kalan erkek tiplerini tanıyalım.

Görücü usulü evlenen erkekler: Bu erkekler genelde 17- 27 yaşları arasında düşük maaşlı, işten eve, evden işe giden insanlardır. Ailesi ya memlekette ya da 3 katlı evlerinin giriş katında oturur. Orta kat büyük abiye ait olur genellikle. Çekingen oldukları için ya işyerinden ya da mahalleden bir kız arkadaşının tavsiyesine uyarak tek görüşme ile dünya evine girerler. Bazen de ailesinin tavsiyesi ile evlenirler.

Yaşlı ve yalnız yaşayan erkekler: Evlilikten ziyade daha çok kendisine bakacak bir kadın ararlar. Genelde paralı ya da gayrimenkulü olan bu erkekler genç kadınları tercih eder. Arkadaşlarına, evlatlarına ya da mahallesindeki akranlarına “Ya beni siz bakın, ya da bana kadın bulun!” derler.

Boşanıp yeniden evlenmek isteyen erkekler: İlk evlilik tecrübeleri başarısız olduğundan ikincisi için çok dikkat ederler. Hele yaş geçmeye başlamışsa ilk fırsatta evlenip yuva kurmak isterler. Bu nedenle kadınlar konusunda pek seçici olmazlar.

Bedensel ya da zihinsel engelli erkekler: Genellikle aile gözetiminde olan bu erkekleri, baş göz etmek için ya yakın bir akrabasının kızıyla ya da anlaşmalı olarak başka bir kadınla evlendirirler. Hâkimiyet tamamen ailededir.

Sırf evli desinler diye evlenen erkekler: Bu tipler sadece “Dana kazıkta bağlı mı? Bağlı.” Düşüncesiyle evlenirler. Evde bir kadının bulunması onlar için yeterlidir.

Evlendikten sonra taş erkek çıkan erkekler: Bunları tarif etmem gerek yok. “Köprüden geçene kadar ayıya dayı” diyen bu erkekler, zaman geçtikçe kadın için tam bir travma haline gelir.

Sosyal paylaşım sitelerinden tanıştıkları kadınlar ile evlenenler: Bu erkekler bilgisayar başında beğendikleri kadınlarla konuşur ve hemen evlenmek istediklerini söyler. Genelde ağızları iyi laf yapar ve çekingendirler. Yazılan her şeye çok çabuk inanırlar.

Alamanya'dan vs. ( Gurbetçiler) gelip de Türkiye’den gelin alan erkekler: Bu erkekler, yaşadıkları yerdeki kadınları tercih etmeyip, örf ve ananeye göre yetişmiş, hatta mümkünse şehir görmeyip köyde yaşamış, kırmızı yanaklı yaşları küçük kızları tercih eder. Aslında tercih ailelerindir. Genellikle erkekler çocuk yaştadır. Yaz mevsiminde memleketlerine gelir, Mercedes arabalarıyla köy köy dolaşıp başlık parasıyla kız ararlar.

Çöpçatan TV programları sayesinde evlenen erkekler: Anlatmaya gerek yok! Her kanalda bu tür programlar var.

Sonuç olarak ziynet eşyaları ile evden kaçan kadınlar genellikle yukarıda sayılan evlilikleri yaşayan erkeklerin daha çok başına geliyor. Peki, bu tür kaçmaları yaşamamak ve de önlemek içir erkekler ne yapmalı?

Devam edecek.

www.ayhandemiral.com

 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..