Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Zoraki galibiyet

Fenerbahçe bu sezon ilk deplasman galibiyetini 10. haftadaki 5. deplasmanında nihayet aldı. Peki rakip Akhisar olmasaydı sonuç ne olurdu acaba? Akhisar evinde galibiyet alamamış Fenerbahçe deplasmanda. İkiside bu seriye aynı dönemde girmişler o yüzden enteresan bir maç oldu. Fenerbahçenin yedekleri maalesef bizim yerimiz yedek kulübesi diye bas bas bağırıyorlar. Beş önemli eksik varken zor bir maç olacağı zaten belliydi. Ama bu nasıl bir anlayıştır ki sakatların yerine oynayanlar bu fırsatları değerlendirmemek için ayak diremeye devam ediyorlar. Milli takıma kadar yükselen Serdar her hareketi ile bırakın yedek bankını 22 kişilik kadroyu bile haketmiyor. Fenerbahçedeki 4. sezonu olan Bekir maalesef her sezon daha geriye gidiyor. 23 yaşındaki Stoch benim burada ne işim var der gibi oynuyor. Ne çalım atabaliyor ne geriye koşabiliyor. 29 yaşındaki nöbetçi golcü artık ununu elemiş eleğini asmış sanki. Gerçi bu maçta kadroya da alınmadı ama geçen hafta yazamamıştık nasip bugüneymiş. 

Çok bilen köşe yazarları ve gece kuşları yine Aykut Kocaman'a yüklenecekler. Aykut Kocaman'ın takımı iyi çalıştırmadığını, hiç bir taktiğinin olmadığını, istifa etmesi gerektiğini ima edecekler. Ama kalıbı basarım bu takımın başına Mourinho gelse hiç bir şey farketmez. Futbolcular maça sanki hazırlık maçı oynarmış gibi başlıyorlar. Ne bir hırs ne bir istek. Hiç kimse sorumluluk almak istemiyor. Biraz Sow birazda Kuyt çırpınıyor. Sakatlıktan dönen Topal heryere koşuyor ama tek başına ne kadar başarılı olabilir. Alex gidince yerine düşünülen Baroni ne ileriye top taşıyor ne geriye yardım ediyor. Bonus saçlarının altında saklanıyor adeta. 6 sezondur takımın gözbebeği dediğimiz en kötü maçlarda bile takımın en iyisi dediğimiz Gökhan bu sezon yerlerde sürünüyor. Bir futbolcu hiç mi kendisini geliştirmek istemez ya da Avrupada iyi bir takıma gitmek için çaba sarf etmez. Nasıl bir kafa yapısıdır bu. Ben illaki Gökhan Avrupaya gitsin demiyorum. Hatta onun Fenerbahçe sevgisi ile 15 sene hizmet etmesini isterim ama en azından Avrupanın devleri gelsinler seni izlesinler istesinler be Gökhan.

Akhisarın kabak gibi ofsayt golünü veren hakemlerden Allah razı olsun. Onların sayesinde bir kaç futbolcu daha kendine geldi de Akhisar gibi kadrosu kısıtlı gücü belli olan bir takımı yenmeyi zorda olsa başardılar. Gerçi son dakikalarda bizleri yine tansiyon hastası yaptılar ama bu kötü oyuna rağmen 3 puan en azından sakatların kadroya dönüşüne kadar umudumuzun devam etmesini sağladılar. Aykut Hoca'nın da dediği gibi bu kadro zaafının olduğu zamanlarda alınan bu 3 puan camianın kaosa girmesini şimdilik erteledi. Tabi bu erteleme ne kadar sürecek onu takımın sergileyeceği performans belirleyecek. 25 milyon taraftarı olan bir camia ya rakiplerinin istediği gibi bir kaosa girecek ya da korktukları gibi Aykut Kocaman bu takımın istikrar abidesi olacak. Şimdi bütün iş gerçek futbol seyircisinin geleceği Limasol ve Ordu maçlarından gelecek sonuçlara bakmaksızın stada gelen taraftarlara düşecek. Medyanın ve çok bilmişlerin gazına gelip sonuçlara veya kötü oyuna bakıp Aykut Kocaman istifaya davet edilirse 3 sezondur verilen mücadele boşa gider. Lütfen bu takıma bu teknik kadroya sahip çıkalım. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..