Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '14

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

“İzmir’in dağlarında çiçekler açar…”

“İzmir’in dağlarında çiçekler açar…”
 

hamambocegi.biz


 Akıllı adamlar biraz ters mi olurlar ne? Ya akıllı toplumlar nasıl olur?

Şu İzmir’i düşünüyorum da, acaba şu İzmir’lilerin yaptıkları  iş , “herkes gider mersine biz gideriz tersine,” lafına uyar mı? Yoksa onların tersine , dedikleri şey işin düzü mü? Yani açıkçası kim akıllı, kim deli… Bunca yıldır AKP’nin tersine giden; gönderdikleri Bakan’ı bile yerel seçimlerde terse forse eden bir şehir. Aman Allah.. Oraya kimse posta koyamıyor, kandıramıyor, beyinlerini ne yapsa bir türlü yıkayamıyorlar. İzmir'li bildiğini yapıyor. Kafasına eseni seçiyor başına getiriyor.

İzmir’in efesi bir de kafa tutuyor. "Var mı bana yan bakan..!" Diye.

İster tehdit etsinler. İster istediğini vermesinler. Onlar yollarında bildikleri gibi yürüyorlar.

İnternet’te İzmirliler efsane gibi… Üzerlerine çıkarılan fıkralar. Gerçek hayattan alınmış gülünç olaylar hep İzmir’lileri övüyor.

Bak şimdi dinleyin. İzmirliler ne kadar farklı…
***
Cuma akşamı gecenin bir yarısı Alsancak'ta taksi arıyordum. Fakat etrafta bir tane bile yoktu. Arabasını park etmiş yemek yiyen bir taksi şoförü gördüm. Adama yaklaşıp:
"Abi müsait misin?" dedim. O da
"Ehliyetin var mı?" diye sordu.
Karşıyaka'ya kadar taksiyi ben kullandım, o paşa paşa yan tarafta yemeğini yedi.

Bunu hangi ülkede yaşayabilirsiniz, yapabilirsiniz.
……………………………………………..

Bir arkadaş anlattı. Geçenlerde Alsancak'ta yürürken sıkışınca McDonalds'in tuvaletine girmiş. Tuvaletten sonra elini kolunu sallaya sallaya restorandan çıkarken elemanlardan biri arkasından seslenmiş:
"Bir gün yemeğe de bekleriz..."

……………………………………………..

İzmirliler bilir toplu taşımada Kentkart uygulaması vardır. Karta para yüklersiniz otobüslerde manyetik okuyucuya tutarsınız ve okuyucu okuduğuna dair sinyal sesi Kentkart uygulamasının ilk yılı idi. Yaşlı ama çok tonton bir teyze elinde Kentkartla otobüse bindi. Nedense kartı şoförün suratına doğru tuttu (Herhalde paso gibi gösterilecek zannetti).
Şoför iki-üç saniyelik şaşkınlık periyodunu atlattıktan sonra "Biiiiip!" dedi.
Teyze bi şey olmamış gibi geçip şoförün arkasına oturdu. Otobüsteki herkes kahkahalarla gülerken  bense şoförün zekasına hayran olmuştum

Böylesine aşırı güzelliklerle dolu bir şehri ve insanlarını sevmemek mümkün mü

Gülücükleriniz eksik olmasın...  (İnternet; Aktaran : Doğan Güvenç; Sezen Özol)
…………………..

Hadi bakalım . Gelin de İzmir’lilerin zekasından kuşku duyun. İmkanı mı var? Türkiye’de açıkgöz geçinen herkesin İzmir’e gelip, Kemeraltı’nda Ahmet ağa Konağı’nda bir hafta kurs görmesi gerektiği kanısındayım.

Bence CHP artık, tezelden Genel Merkezini İzmir’e taşımalıdır. Gerçekler hep bunu işaret ediyor. Çünkü İzmir’liler bu konuda ne yapılacağını göstererek, acemi CHP’lilere her seçimde ders veriyorlar. Öyle olmaz; böyle olur, diyerek… Bazılarının bu işten gerçek bir ders çıkarması gerekir.

İzmir’liler herkesi gelecek seçimlerde de bayrağını açmış bekliyor. İşte o kadar.


 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..