Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '17

 
Kategori
Dekorasyon
 

İlkbahar Dekorasyon Adımları

      İlkbahar Dekorasyon Adımları
 

İlkbahar Dekorasyon Adımları


Merhaba sevgili  Milliyet okurları,

Artık ilkbaharın gelişiyle doğa yenilenmeye başladı. Tüm doğa yenilenirken  yaşam alanlarında  bahar değişikliği yapmaya hazır mısınız? İlkbaharda enerjimiz tamamen değişir. Daha mutlu oluruz. Bu doğal mutluluk  formülünü evlerimize yansıtmak, yapacağımız küçük değişikliklerle bunu  hissetmek, sanıldığı kadar zor bir şey değildir. Gelin bahar tazeliğini evlerimize nasıl davet ederiz buna bir göz atalım.

Öncelikle bahar renklerini evlerimize dahil etmek önemli bir adımdır. Bu renkler; ekru, beyaz, bej gibi natürel  renklerin yanında yeşil, turuncu, mavi, pembe, lila gibi renklerdir. Eğer duvarlarımız koyu renk ise tamamen olmasa da belli  bir duvarı bu renklerden biri ile boyayarak enerjimizi tazeleyebiliriz. Koltuklarımıza ekleyeceğimiz renkli bahar etkisini hissedeceğiniz yastıklar, yine aynı enerjiyi eve davet etmek için uygundur.

Kışın kullandığımız halılarımızı kaldırarak renkli, hafif gramajlı kilim yolluklar yine evlerde bahar etkisi için çok önemli  bir ayrıntıdır. Renkli saksılara yerleştirilmiş bol yeşil yapraklı büyük bitkiler, renkli, lokal olarak ekleyeceğiniz abajurlar bahar etkisini yine başarılı bir şekilde evinizde hissettiren adımlar olacaktır. Bahar tazeliği için az eşya önemlidir. Evizinde olan fazlalıklardan kurtulun. Kullanmadığınız eşyalarınızı depoya kaldırmak, dresuar, konsol üstünde konumlanan fazla aksesuarları azaltmak bu tazelik için önemlidir.

Masa üzerine, yan sehpa,orta sehpa üzerine cam veya beyaz renkli bir vazo içinde taze  bahar çiçekler konumlandırmak, cam aksesuarlar konumlandırmak etkili olacaktır. Duvarlarınızın birine bahar çiçekleri, yeşil  orman veya deniz görsellerini birçok renkli veya beyaz çerçeveyle resmedebilirsiniz.

Evlerimizin bahar aylarında aydınlık düzeyi önemlidir. Kullanacağınız aydınlatma önemi kadar perdeleriniz de önemli bir rol oynar. Kışlık perdelerinizi kaldırarak bahar ve yaz aylarına uygun çicekli fonlar, beyaz, ekru, uçuşan ince tüller kullanabilirsiniz. Hatta bu tüllerden yan fon yapmak da fazlasıyla etkili olacaktır.

Bahar mevsimi  bazı inanışlara göre uğur ve bereket mevsimidir. Dilerimki herkes için bol bereketli ve uğurlu bir mevsim olsun.

Hepinize huzur, mutluluk, tazelik dolu bir hafta diliyorum.

Sevgilerimle

iç mimar

Meral Akçay

http://www.meralakcay.com

 
Toplam blog
: 55
: 289
Kayıt tarihi
: 10.02.15
 
 

Meral Akçay Konsept & Mimarlık kurucusu. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra birçok firmaya pr..