Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '15

 
Kategori
Dekorasyon
 

GİYİNME ODALARI NASIL OLMALIDIR..

GİYİNME ODALARI NASIL OLMALIDIR..
 

Merhaba sevgili Milliyet okurları

Bu hafta sizlere giyinme odalarından bahsetmek istiyorum. Son zamanlarda yapılan konut projelerinde sıkça yer verilen giyinme odaları, hayat kalitemizi artırmak için fazlasıyla önemli bir yerdedir. Çünkü düzen ve düzeni sağlayacak tüm ayrıntılar hayatımızı kolaylaştıran ve önem vermemiz gereken değerli bir çerçevedir. Yaşam alanlarımızdaki düzeni sağlayan en önemli şey depolama alanlarıdır. Giyinme odalarında da aynı önem kendini fazlasıyla ortaya koymaktadır. Giysi konusunda çok fazla çeşitlilik ve detay bulunduğu için bu alanları akıllıca çözmek gerekir. Dolap derinliklerinden ,mobilyasında kullanılan malzemeye kadar titizlikle üstünde durmak gerekir.

Giyinme odaları tasarlanırken birçok detaya önem veririz. Öncelikle kullanan kişinin boy ölçüsüne göre depolama alanları yaratmak önemlidir. Çünkü giyinme odalarındaki her m2 kullanılmak istenir. Bunun için özellikle yüksek olan dolaplar için kullanılan asansör askı sistemleri sıkça tercih edilen bir ayrıntıdır. Hazır dolap sistemlerinden ziyade alanlarda, kişiye özel modüler yerleştirmek, kişinin giyim tarzı ve stiline göre ayrıntılar oluşturmak işimizi kolaylaştırır. Standart ihtiyaçlarımızı depoladığımız modüler dışında, Raf aralıklarının, modülerin, askılıkların, kapalı çekmecelerinin, aynaların, ayakkabılıkların, aksesuar alanlarının kişiye göre oluşturulup ihtiyaçları dâhilinde tasarlanması hem kullanım açısından hem de düzen açısından önemi büyüktür. Genelde kişiye göre düzenlenen giyinme odaları her zaman amacına yönelik hizmet eder.

Mobilya konusunda çok fazla alternatif olsa da , lake gibi parlak ürünlerden ziyade daha masif ve doğal ürünler giysileriniz muhafaza edilirken zarar görmesini engeller. Bu yüzden bu ürünleri tercih etmenizi öneririm. Kapak kullanılmadan oluşturulan açık raf sistemleri birçok giysiyi depolamak için tercih edilirken, kürk, manto ve buna benzer ürünler için kapaklı dolap tercihi yapmanız ,koku açısından son derece önemlidir. Çünkü bu ürünler kapalı alanlarda olmalıdır. Renk olarak ahşap dokunuşlarda tercih edilsede açık renk kullanmanız daha ferah ve eşyalarınızı daha net görebilme duygusu, ayırabilme algısı yaratır. Yine bolca ayna kullanmak giyinme odalarına şıklık kattığı kadar, yarattığı yansıma özelliğiyle daha düzenli hissetmenizi sağlar. Ayrıntılara dahil edeceğiniz renkler mesela; aksesuar takı dolabınızda farklı bir form yada renk , giyinme odalarınızda dinamik bir hava yaratabilir. Giyinme odalarında bir diğer dikkat edilmesi gereken şey ise aydınlatma seçenekleridir. Özellikle lokal aydınlatmalardan bu alanlarda uzak durmak gerekir. Direk aydınlatma seçenekleri bu alanlar için uygundur. Çok loş olmaması gerektiği gibi çok parlak ışıklar da giysi konusunda yanlış seçimler yapmanıza neden olabilir, bu yüzden gün ışığı yansımalı aydınlatma seçeneklerini kullanmak en doğrusu olacaktır. 

Hepinize huzur dolu bir hafta diliyorum..

Sevgilerimle.

İç mimar Meral Akçay

http://twitter.com/Meral_Akcay

http://instagram.com/icmimar_meralakcay

http://www.fengshuiakademisi.com

 

 

 
Toplam blog
: 55
: 289
Kayıt tarihi
: 10.02.15
 
 

Meral Akçay Konsept & Mimarlık kurucusu. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra birçok firmaya pr..