- Kategori
- Psikoloji
...Aşk... Aile...

...
Aşk ne kadar da güzel bir duygudur değil mi? İnsanın ayaklarını yerden keser... Ama doğru şekilde yaşamasını da bilmek gerekir.
Hayatmızda şimdi örnek vereceğim olaylarla çok karşılaşıyoruz. Doğru olduğunu hiç düşünmüyorum ve bunu aklı yerinde olan bir insanın yapabileceğine de inanmıyorum, tamam aşık olduğunuzda aklınız aslında pek de yerinde olmaz ama biraz da düşünmeyi bilmek gerek.
Gelelim şu örneğe; Bir kız bir oğlanı sever tabiki bir oğlanda bir kızı... Birbirlerine delice aşıktırlar, belki de birlikte olamadıkları her saniye birbirlerini düşünür, ve bu aşksız yaşayamayacaklarını sanırlar. Herşey çok güzel gider ama bir zorluk çıkar karşılarına 'Aile'. Aile izin vermez bu aşka kızları için bu oğlanın doğru kişi olmadıklarını düşünürler peki kötü mü düşünürler? Hayır bunu düşünmeleri kızlarını ne kadar sevdiklerini ve onun iyiliğini düşündüklerini gösterir ama bu da bir yere kadardır iki insan birbirini sevmişse onun önüne geçmek biraz zordur aile öncelikle tanışmalı, tanıştıktan sonra kötü birşeyler hissetmişlerse ve bu hissettiklerinde gerçekten haklılarsa kızlarına bunu anlatmalıdırlar. Ve kızları da ailesinin yaptığı ikazları iyice dinlemeli ve değerlendirmelidir, ama hiçbir aşık insan belkide tam olarak mantıklı düşünmeyi beceremez, çünkü sartlanmıştır artık onsuz yaşayamayacağına belkide bir daha hiçkimsenin onu sevemeyeceğine inanıyodur. Sonunda kız ailesinin söyledikleri hiçbirşeye inanamaz onun için onun gözünde oğlan her zaman en mükemmeldir. Ailesinin karşı çıkması ve oğlanın kaçmakta ısrar etmesi kızı iyice bunalıma sokar. Ve sonunda önemli olanın bir an kendi mutluluğu olduğunu düşünür ve arkasındakilere aldırmadan oğlanla kaçar ve buna karar vermekle de dünyanın en kötü hatasını yapmış olur.
Arkada gözü yaşlı ailesini bırakır.Şunu hiç düşünmez ailem bu acıya nasıl dayanır?Düşünmez çünkü o aşıktır, eğer kaçtığı kişi aklı başında biri olsaydı bunu keisnlikle teklif etmeyeceğini düşünmez ve günler geçer kız oğlanla bir takım sorunlar yaşar ( parasızlık, içki, kumar) ve işte geç olsa da o zmn anlar ki ailesi boş yere uyarmamış onu..
Bu yazıyı size şunu anlatmak için yazdım, şu çok iyi idrak edilmeli ki...
'Bir sevgili tekrar bulunabilir ama aile asla bulunmaz'
Ailenin değeri başkadır ailenizi geride bırakıp gidemezsiniz ama sevdiğim dediğiniz kişi inanın tekrar bulunur. Bu dünyada herkesin bir kısmeti vardır boşuna dememişler.