Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

''Aşk bu''

''Aşk bu''
 

Aşk, Sevgi,Kalp


''Pazar'lık

Aşk öyle karmaşık bir olgu ki, ne zaman kapıyı çalacağı, belli olmaz. Düşünemezsiniz bile. Pazarlıkla da olmaz; ben şu kadına veya şu erkeğe aşık olacağım demeklede olacak şey değil. Ben şu, şu özellikleri olan birine aşık olacağım deme lüksünüzde olamaz.

Aşkın; dili, dini, ırkı olmadığı gibi yaşa da bakmaz. Pekala ileri yaşlardada insanın kapısını çalabilir. Ne demişler ''gönül bu aka da konar, bana da konar'' . Rahmetli Feridun Karakaya'nın ''Balaban Ağa adlı Piyeste, ağanın kızına aşık olunca, kızı bir çulsuza vermiyeceklerini, onun ağanın kızına aşık olamıyacağını söylediklerinde, cilalı İbo düz duvara tırmanıp bu tekerlemeyi söyler.'' Salon alkıştan inler.

Gönül bu, siz teselli edeyim derken, birde bakarsınız ki teselli arayan bir gönülle karşı karşıyasınız. Karmaşık duygular içinde kıvranıp durursunuz. Tabi, önemli olan duyguların, karşı tarafta ki yorumu, kabul görme olanağı, düğümü çözecek olan. Tek taraflı aşk olmaz sözü burada devreye giriyor.

Siz istediğiniz kadar gönlünüze söz geçiremeyin, karşı taraf elektiriği almadıysa, bunun aşka dönüşme olasılığı malesef yoktur. Siz o kalbin kapısını içerden açamadığınız müddetçe, sizinde böyle bir aşkı yaşamanız mümkün değildir.

Şu dörtlükle aşk konusunu kapatalım;

Aşkın kanununu yazsam yeniden,

Kimi ümitleri yel alır gider.

Kimi benim gibi sever gönülde.

Kimi el olur gider..

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..