Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '09

 
Kategori
Öykü
 

Bodrum fantazileri ve salsa'yla biten evlilikler -1-

Bodrum fantazileri ve salsa'yla biten evlilikler -1-
 

Bu uzunca bir öyküdür. Tek bölümde bitme olasılığı yok, onun için gelişmeleri fazla detaya inmeden anlatmak zorundayım. Bu öyküde ki kahramanların hepsi başlı başına bir karakter, tek tek ele alınıp işlenmesi gerekir. Bu nedenle ben hikayeyi genel hatlarıyle anlatacağım. Zaman içindede karakterleri tek tek ele almayı düşünüyorum.

- Dar gelirli, ama onurlu bir öğretmen babayla, kendi başına buyruk ev kadını bir annenin kızıydı.Sıkıntılı ve kıt kanat gecen bir çocukluk yaşamıştı. Emel, liseyi bitirdikten sonra, bir firmada sekterlik işine başlar. Kendi parasını kazanacak dahai yi yaşayacaktır.

-İşe gidip gelirken, arkadaşları onu vapurda Nejat'la tanıştırırlar. Nejat uzun boylu, buğday tenli, yeşil gözlü bir delikanlıdır. Kızların peşinde koştuğu, herkesi beğenmiyen idealleri olan biridir. Fakat Emel'in biraz havailiği, dilbazlığı ilgisi çekmiştir. Nejat'ın, İşleride iyidir, ticaretle uğraşmakta, ortağıyla beraber iyi kazanmaktadırlar.

- Emel mutludur; ideallerine kavuşacak, rahat , mutlu bir hayat ve egolarını tatmin edecek bir eşe sahip olacaktır. Bir yıl içinde nişanlanırlar. Sıkıntılı geçen çocukluk ve genç kızlık yıllarından sonra mutluluğu yakaladığına inanarak nişanlısına daha sıkı sarılır. Kısa bir nişanlılık döneminden sonra evlenirler. Tantanalı bir düğünden sonra, lüks bir semtte tuttukları evlerinde yaşamaya başlarlar. Bu arada Emel işinden ayrılmış, ev kadını olmuştur.

- Emel'in annesi tüm kaprislerine rağmen, oda mutludur. Kızını mükemmel bir aileye verdiğinden, damadının uyumlu ve onlara karşı tutumundan memnundur. Bu evliliğin meyvaları olan kızları bir yıl sonra dünyaya gelir. Selmin adını koyarlar. Emel'in meşgalesi biraz daha artmış gibi görünsede yardımcı kadın evi çekip çevirmektedir.

- Bu arada Emel; yeni, yeni hobiler edinmiş, konken partileri, klüp toplantıları, ev gezmeleri, seyehatler vs.içinde ukte kalan ne varsa onları yapmaktan, evi ihmal etmeye başlamıştır. Bu arada Nejat ortağından ayrılmış, yeni bir işe atılmaktadır. İnşaat sektörüne girmek için çalışmalar yapmakta, yeni büro tutmuş onun dizaynı ve elemanlarını seçmekle meşgul olmaktadır. Nejat'ın para kazanma hırsı, tutkularına gem vuramaz hale gelmekte, gözü etrafını göremeyecek kadar meşguldür.

- İşlerin rayına oturmaması, sıkıntılı günlerin habercisi gibidir. Ufak, ufak atışmalar başlamıştır. Emel huzursuzdur. Sıkıntılı yaşama tahammülü yoktur, edindiği yeni hobilerinden vaz geçmek zoruna gitmekte, etrafını saran insanlarla kendisini mukayeseye başlamıştır. Anneside kızına destek vermekte, damadına içerlemektedir. Her geçen gün biraz daha Nejat'ın sinirlerini bozmakta, atışmalar mecrasından çıkmaktadır.

- Kah barışık kah çatışmalı, aradan yıllar geçer. Selmin büyür üniversiteye başlar. Bu arada Nejat'ın işleri yoluna girmiştir. Havuzlu villalar, son model arabalar, şaşaağlı bir bohem hayatı yaşanmaya başlar. Emel düşlediği hayata şimdi dört dörtlük kavuşmuştur. Etrafında ki insanlara paranın şımarıklığıyla tahakküm etmek hoşuna gitmektedir. Arkadaş çevresi değişmiş yeni yeni arkadaşlar edinmişlerdir. Havuz başı partileri gırla gitmekte, etrafa para saçar hale gelmişlerdir. Paranın gücü Emel'i mecrasından cıkarmış ayakları yerden kesilmiştir.

- O karmaşada birde oğulları dünyaya gelmiş, adını Serkan koymuşlardı. Serkan, sakin iyi huylu bir çocuktu. Orta okula devam ediyordu. Emel'le, Nejat çok sevdikleri paralarıyla her işlerini gördürdükleri gibi, çocuklarınıda paraya boğarak iyi ebeveyn olacakları hatasına düştüler. Sevgiden, ana baba şevkatinden yoksun yetişen çocuklar her daim anne ve babalarını suçlar hale geldiler.

Devamı var..

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..