Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '12

 
Kategori
İzmir
 

" Bisiklet, Ruhu İnceltir mi? "

 

Bakmayın siz onların “Cuma” dan cumaya toplanan, bir araya gelerek sohbet edip dağılan bir topluluk olduğuna.. Bir o yöreden bir o yöreye bisikletli üyeler, pedal basıyorlar. Resmi adları da, “Cuma Akşamları Bisiklet Topluluğu CAT”

Kendileriyle gece yarısından sonra, Konak Vapur İskelesi önünde karşılaştım. Mola veriyorlardı. Oradan Çeşme’ye, Kuşadası’na  mı gideceklerdi.  Aralarında konuşuyorlardı.

Yönetim Kurulu üyesi Metin Çelik anlatıyor. “Bizde dur durak yoktur. Gittiğimiz yerlerde dinlenirken, mekan beğenme lüksümüz de yoktur. Her gün çığ gibi büyüyoruz. İsteriz ki, İzmir’in her yöresinde bisiklet yolları yapılsın. Halk, bisikletçiliğe özendirilsin” diyor ve ekliyor: “ Yapılan bisiklet yollarını kafi görmüyoruz. Özendirmek için her semte bunu yaymalıyız. Bisikletle yola çıkınca, herkesin ufku açılır, derinleşir, çoğalır. Herkes bu doğa sporunu yapmalıdır. Bedenen ve ruhen dinlenme aracıdır bisiklet, ruhu inceltir”.

İzmir’e dev kurvaziyer gemileriyle gelen turistlerden bir bölümü, kenti kafileler halinde bisikletlerle geziyor. Yüzen saray denilen dev gemilerle İzmir AlsancakLimanı’na ayak basan bisiklettutkunları, daha sonra gruplara ayrılarak kenti keşfe çıkıyor. Alsancak, Birinci Kordon, Cumhuriyet Meydanı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı güzergahını izleyen turistler İnciraltı’na kadar gidiyor. Turizmciler, Avrupalı bisiklet derneklerin öncülüğünde yeni bir bisiklet turizmi trendinin son yıllarda hızla yayıldığını belirterek, “İzmir’de bu turda ilgi gören kentlerin başında geliyor. Kentteki tarihi mekanlara giden bölgelerdeki yollara mutlaka bisiklet yolları yapılmalı. İzmir’in merkezi düz ve çok uygun. Bisikleti seven turistler, kendileri için güvenli olan yolları kullanıyor. Bu yeni turizm trendi kaçırmamak gerekiyor” diyerekbu konuya dikkat çekti.

Fuar süresincetüm ziyaretçilerin gezebileceği motosiklet, bisikletve aksesuarlarının sergileneceği özel bir hol oluşturuldu. İzmirUluslararası Fuar Alanı 4 No’lu Hol’de düzenlenecek olan özel bölüm,  motosiklet-bisiklet tutkunlarını İzmir’de buluşturacak. 10 gün açık kalacak fuarın motosiklet-bisiklet özel bölümüne sektörün seçkin firmaları katılıyor. İZFAŞ Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs, “ İEF’de ilk kez motosiklet-bisiklet ve aksesuarlarından oluşan özel bir bölüm oluşturuyoruz. Farklı iki sektöre, özel holler tahsis ettik. Genç ziyaretçilerin bu yıl ilk kez gerçekleştireceğimiz motosiklet - bisiklet bölümüne büyük ilgi göstereceğini umut ediyoruz” dedi.

Bir anımızı anlatalım.  Gülmece yazarı Muzaffer İzgü ile, Aydın’dan beri tanışırız. Rakip gazetelerde çalışırdık. Birbirimize gazetelerde laf atardık. Sonra İzmir’e geldik. Aynı gazetede buluştuk.

Onun, bir bisiklet sevdalılığı vardı. Yıllarca onu sürdürdü. Sonraları motor taktırdıydı. Saha sonra motorsiklet aldı. Daha sonra da bir araba edindi.

Kendisine takıldım “Daha sırada ne  var?” diye . Güldü: “Eşeğe geldi sıra!” demesin mi? Gülüştük uzun uzun. “ Niye eşek?” dedim. Cevabı şöyle oldu. İhtiyarlığımızda söz dinlerler bari” dedi. Ve ekledi:  “Çüşşş dedin mi duruyorlar nasıl olsa!”

İlahi Muzo. Kulakların çınlasın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..