Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '11

 
Kategori
TV Programları
 

''Muhteşem Soytarılık!...''

''Muhteşem Soytarılık!...''
 

Yâ-Hu!..Kânûnî'nin yatak odasına kim girmiş te bu sahneleri bir bir yazmış?!..


Bu filmden bahsetmek istemiyordum ama, mâdem ortalık bu konu ile alakalı toz-duman iken, bu toz-duman bulutu arasına biraz da biz girelim dedik. 

Bizim evde bu diziye kesinlikle kimse bakmıyor. Fakat bu dizi ile alakalı, rastgeldiğim tartışma programlarına bakmaya çalışıyorum. İşte bu tartışma programlarından birinde gösterilen bâzı sahnelere, ister-istemez bakmak zorunda kaldım. İnanın, günümüzde çekilen çağdaş(!) görünümlü filmlere bile taş çıkartır belki de. 

Yâ-Hu!.. Kânûnî'nin yatak odasına kim girmiş te bu sahneleri bir bir yazmış?!.. 

Târihçilerin bir çoğunun ateş püskürdüğünü görüyoruz TV'lerde. Bâzılarının da gülmekten, gâyelerine ulaşmışlığın hazzı ile ağızları kulaklarına varıyor nerede ise... 

Ne kadar gülelerse gülsünler, Osmanlı'nın bu kadar kötü bir şekilde karalanmasından, ne kadar zevkten dört köşe olurlarsa olsunlar; bütün bunlar Osmanlı'ya olan muhabbeti azaltmıyacak, aksine daha da artıracak diye düşünüyorum. 

Târihî yazıları ile, birçokları rarafından bir otorite olduğuna inanılan Sayın Mustafa Armağan; ''Bu filmin senaryosunu yazan Hanımefendi, eski İşçi Partili... Bakın filmin yönetmeni de, dizi'nin 2.bölümü için ne diyor; ''Aslında dizi'nin 2. bölümünde daha fazla öpüşme sahnesi varken biz 12 sahneyi attık.'' diyor. Düşünsenize, yayınlananlarla, yayınlanmıyanları toplarsanız en az 25 öpüşme sahnesi!.. Bütün bunlar da gösteriyor ki, bu işin arkasında bir art niyet var apaçık!..'' diyor. 

Ve tarihçiler, İnsanın yüzünü kızartacak sahneleri tartışırken bile hayâ ediyorum... 

Adamlar; dizinin reytingine bakıldığında gâyelerine ulaşmış gibi gözüküyorlar ama ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, bu milletin çocuklarını, kimse köklerinden koparamıyacak. 

Bunlar Prof.Ahmet Akgündüz'ün anlattığı gibi; O iffetli ve bugünün bâzı ilâhiyat Profesörlerin'den bile bilgili olan Hürrem Sultan'a, leke süremiyeceği gibi; Osmanlı'yı 6, 5 milyon km.kare'den alıp, 15 milyon küsur km. kare'lere çıkaran Kanûnî'ye de zarar veremez. 

Bunla ancak bu dizi ile kendilerini küçültüyorlar.. 

Bu dizi'de ne târih ne de târihî kurgu var!.. 

Sâdece müstehcen hayaller ve hayal oğlanları var... 

Bu yüzden bu filme; bu hâli'yle ''Muhteşem Soytarılık!..'' adı daha iyi yakışırdı aslında. 

Sağlık ve Muhabbetle 

19.01.2011, çarşamba
Bektaş Azizoğlu
İSTANBUL
 

 

 

 

bektas_azizoglu@hotmail.com 

 

 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..