Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '13

 
Kategori
Güncel
 

''Türk diye bir ırk yok!''

''Türk diye bir ırk yok!''
 

İktidara mensup şahısların bazen çıkıp değişik gaflara imza atmasını artık yurttaşlar normal karşılıyorlar, hiç olmamış gibi davranıyorlar. Hayat normale dönüyor, konular tek tek kapanıyordu. Fakat geçtiğimiz gün yine bu gruba dahil bir şahsın ''Türklük diye bir ırk yoktur'' açıklaması itiraf etmem gerekir ki ana yurdumda yediğim en ağır hakarettir. Gerçi bunların penceresinden bakınca mantıklı göründüğünü belirtmem gerekir. Zira tek bir şehit için göz yaşı dökmeyen, yurt dışında yapılan toplantılarda, röportajlarda Türklük vurgusu yapmayanların bazı icraatlerini hatırlatmak isterim…

***

- Terör lideri sayın, şehit kelle

-Paşaların alayı içerde, teröristlere af hayali mevcut

-Yurtsever aydınlar, gazeteciler, akademisyenler asrın yalanlarıyla içerdeler

-Atatürk resimleri her yerden kalkıyor, Türk bayrağı ve TC ismi kurumlardan kaldırılıyor

-Atatürk anıtına çelenk koyanlar tutuklanıyor, milli bayramlarını kutlamak isteyen halk polisle karşı karşıya getiriliyordu.

-Andımız kaldırıldı

-Bugünkü Pkk olaylarından farkı olmayan Dersim olaylarında devleti ''Katil'' diye halka sundular

-''TC katil, Apo özgürlük savaşçısı'' diyen Barzani ve şarkılarında daima bölücü unsurları işleyen Şivan Perver'i alkışlarla karşıladılar, omuzlarda uğurladılar

-Misak-ı Milli sınırlarını ''Kürdistan'' diye selamladılar.

Memlekette Türklüğe ait ne kadar değer varsa yerle bir oldu.

***

Yani, konu giderek saçma bir hal almaya başladı. Memlekette yaşayan Kürtler başta olmak üzere diğer etnik unsurların hakları değerli basınımız, liberal hatta solcu tayfalar tarafından sıkı bir şekilde korunuyorken Türklerin değerlerine sahip çıkması faşistlik, yobazlık olarak yorumlanıyor, herkese ırkçı muamelesi gösteriliyor. Ulusçuluk anlayışından yoksun olmak sanırım bu insanları bu fikirlere sürükleyen ana neden.

***

Diğer yandan, ileri demokrasi denen uygulamada Türklere yer yok sanırım. Yukarıda sıralanan hadiselere tekrar baktığımız zaman ki, bu hadiselerin bir bir yapıldığını göz önüne alırsak çıkan sonuç bu ! Zaten ileri demokrasi kimin umruda. Bize Kuva-yi Milliye ruhu yeter !

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..