Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

%58'e Sorular

%58'e Sorular
 

www.dersimizdireksiyon.net


Aylardır gündemi meşgul eden referandum sonuçlandı ve benim gibi HAYIR diyenler için hem beklenen hem de beklenmeyen bir sonuç ortaya çıktı. Bekleniyordu, çünkü ortada haksız rekabet vardı. İktidar tüm gücüyle -buna valisi, kaymakamı da dahil- ve diğer güçleriyle (medya) yüklendi. Tabanında islami değerlerin etkisi oldukça güçlü olan MHP'nin de fire vermesiyle sonuçların EVET çıkması çok şaşırtıcı olmadı. Açıkçası ben %51-52'ye %49-48 gibi bir sonuç bekliyordum.

Sonuç olarak: Anayasa değişikliği kabul edildi ve Türkiye kimilerine göre demokrat, kimilerine göre de karanlık ve sarsıntılı bir sürece girdi. Bu noktada benim aklıma takılan bazı sorular var ve yanıtlarını çok merak ediyorum. Sorularım da özellikle %58'e dahil olanlaradır.

1. BDP'nin boykotunu demokrat bir yaklaşım olarak mı kabul ediyorsunuz?

2. Şimdi de eğitimi boykot etmelerini ve Kürt Dili Hareketinin son açıklamalarını demokrasi adına nasıl değerlendiriyorsunuz?

3. Önümüze yeni gündem olarak konan Başkanlık sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz?

4. Türkiye Cumhuriyeti'nin doğusunda kurulması her an beklenen Kürt devletine, ya da yumuşak bir geçiş olarak özerk eyalet/bölge kavramlarına bakış açınız nedir?

5. Mehtap TV'yi seyrediyorsanız ve son Kainat Kitabı adlı programını izlediyseniz, pozitif bilim mensubu Prof ünvanlı ve maalesef devlet üniversitelerinde önemli görevler yapan bu insanların gençliği dinsel safsatalarla zehirlemelerine, YÖK tarafından hedeflenen akademik personelin bu ve bu tip insanlardan oluşturulma gayretlerine nasıl bakıyorsunuz?

6. RTE'nin okyanus ötesine gönderdiği selamı nasıl değerlendiriyorsunuz?

7. Artık Ergenekon, balyoz vb. yıpratma davalarında ortaya çıkan fettullah-cemaat yapılanmasına ve ülkede yeni bir rejim oluşturulma çabasını olumlu mu değerlendiriyorsunuz?

8. Sizlerin yaklaşımıyla "ateş olmayan yerden duman çıkmaz, öyleyse bu balyoz, ergenekon denen şey kesinlikle var" söyleminden yola çıkarak, Daily Telegraph adlı gazetenin akepenin İran'dan aldığı yardım iddialarını kabul ediyor musunuz?

9. Deniz Feneri davası ne oldu?

10. Hanefi Avcı'yı niye kimse yalanlayamadı?

11. Demokrasi denen şey sadece çoğunluğun azınlığa hükmetmesi midir? Bu %58 biz şeriat kurallarına göre yaşamak istiyoruz derse geriye kalan %42 bunu kabul etmek zorunda mıdır? (yanılmıyorsam 20 milyon evet, 15 milyon hayır oyu kulanıldı)

12. Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünme tehlikesi sizlerin deyişiyle biz statükocuların gereksiz bir kaygısı -ya da eski dilde evhamından başka bir şey değil midir?

13. Darbeyi aslında asker midir yapan yoksa asker darbeye zorla mı itilmiştir/itilmektedir?

14. Eğer Doğu'daki iller yarın tamam buraya kadar, biz devletimizi kurduk derse ve ABD, AB bunu tanıdığını söylerse ne yapılacak? Demokrasi adı altında hayırlı olsun mu diyeceksiniz?

Hadi bakalım kalem, kağıtlarınızı çıkarın ve istediğiniz sorudan başlayın. Sağa, sola, öne, arkaya bakmak, cep telefonu, bilgisayar, internet vs kullanmak yasaktır. Sadece vicdanınızdan yardım alabilirsiniz -eğer varsa??

 
Toplam blog
: 116
: 1883
Kayıt tarihi
: 24.10.06
 
 

Emekli Deniz Öğretmen Subayım. Felsefe ve yabancı dil eğitimi üzerine çalışmaktayım. Yazmak ise b..