Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '09

 
Kategori
Seçim
 

%68,8'in sırrı , Mehmet Ali Çalkaya rüzgarı...

%68,8'in sırrı , Mehmet Ali Çalkaya rüzgarı...
 

CHP'nin 300 metre önünde bitirdi yarışı (BALÇOVA)


İZMİR/ BALÇOVA

Balçova, İzmir Büyükşehir sınırları içinde kalan Balçova'nın kent merkezine uzaklığı 15 kilometre olup, nüfusu 75.720 (2008) kişidir. İlçenin yüzölçümü 2890 hektardır.

Eğitim, Fevzi Çakmak, Onur, Teleferik, Korutürk, Çetin Emeç, İnciraltı ve Bahçelerarası olmak üzere toplam 8 mahalleden oluşmaktadır.

Mehmet Ali ÇALKAYA

2.kez CHP’den Belediye Başkanı seçildi.

CHP’nin 300 metre önünde bitirdi yarışı.

Üstelik Seçmenin % 68.8’inin oyunu aldı.

Bu başarının sırrı nedir?

Geçmiş beş yıllık dönemde yapılan hizmetlerdir.

Bunların bazılarını sizlerle paylaşmak isterim.

-SEMT EVLERİ; Her mahallede semt evleri açıldı. Burada mahalleli kadınların taleplerine uygun ücretsiz kurslar düzenlendi. Bu kurslar için gerekli malzemeler Belediye tarafından karşılandı. Kursa katılanlar sıra ile her gün iki kişi olmak üzere evlerinde yaptıkları yemekleri semt evlerine getirerek oradaki arkadaşları ile paylaştı. Başka birisi çay ve şekeri getirdi. Paylaşım ve dayanışma duyguları pekiştirilmiştir.

-SPORTİF AKTİVİTELER; Çocuklara ve gençlere yönelik ücretsiz her türlü sportif aktiviteler düzenlenmiştir. Özellikle yaz spor okulları açılmıştır. Bilgisayar, santraç kursları düzenlenmiştir.

-KAPALI SEMT PAZAR YERİ; Teleferik mahallesine modern kapalı semt pazaryeri yapılmıştır. Toz toprak ve çamurdan pazarcılar kurtarılmış, halkın daha temiz sebze meyve alabilmesi sağlanmıştır. Semt pazarının açık olduğu gün her mahalleye ücretsiz otobüs servisi yapılmaktadır.

-CENAZE YARDIMLARI; Cenazesi olan her Balçova’lıya öncelikle güler yüzlü sempatik bir ekiple başsağlığına gidilmiş, cenaze evine pide- ayran götürülmüş, mezarlığa gideceklere ücretsiz otobüs temin edilmiştir.

-HASTA VE İLK YARDIM; Hastası olanlara, ya da ambulans gerekli olanlara belediyeye ait ambulans ve hasta nakil aracı ücretsiz olarak tahsis edilmiştir. Yatalak hastaların evine uzman doktor gönderilmiş, durumu iyi olmayan hastaların ilaçları bizzat belediye olanaklarıyla karşılanmıştır.

- OKULLARA VE EĞİTİME KATKI; İlçe sınırları içerisindeki tüm okulların boya- badanası ve bakım- onarımı belediye tarafından yaptırılmıştır. Tüm okulların günlük temizlikleri belediyenin ücretini ödediği kişilere yaptırılmıştır.

-KİMSESİZ VE MUHTAÇLARA; Kimsesiz ve muhtaçlara maddi ve manevi destek sağlanmıştır.

-SAĞLIK; BAK (Balçova’nın kalbi)projesi ile 30 yaş üzeri tüm Balçova’lının kalp muayenesi yaptırılmıştır. ( Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Bölümü ile işbirliği yapılarak)

Yürüyüş parkurları yapılmış, belli yerlere konulan jimnastik aletleri ile halkın sağlıklı yaşamasına katkı sağlanmıştır. İlçenin büyük bir bölümü jeotermal enerji ile ısıtılması sağlanmış böylece çevre kirlenmesi önlenmiştir.

Ana caddelerden çöp bidonlarını kaldırmış, belirlenen saatlerde günlük çöpler toplanmıştır. Yaz sıcaklarında çöp kokularını ortadan kaldırmıştır.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER; Tiyatro ve folklor kurslarıyla yeteneklerin sergilenmesine olanak sağlamıştır. Ayrıca her ay düzenli olarak tiyatro gösterimi, konserler, seminerler düzenlenmiştir. Yapılan tüm etkinlikler ücretsizdir.

Tüm bunların mimarı Mehmet Ali ÇALKAYA yeniden Balçova halkının %68, 8 ‘inin oyunu alarak CHP’den Belediye Başkanı seçildi. 28 Martta yapılan yürüyüşe tanık oldum. Binlerce Balçovalı katıldı. Özellikle yaşlı kadınlar, yürümekte zorluk çektikleri her hallerinden belli ama Mehmet Ali Çalkaya’ya destek için yürüdüler. Sakarya ve Ata caddelerini Karanfillerle süslediler. Kendileri için verilen emeğe saygı gösterdiler. Mehmet Ali Çalkaya’nın partisinin ne olduğunun hiç mi hiç önemi yoktu. Verilen hizmete oy kullandılar.

Mehmet Ali Çalkaya; boyu çok uzun ama hep aynı seviyede konuştu halkla. Ve ektiklerini topladı 29 Martta.

Balçova Belediyesi çalışanları, bir belediye çalışanının insanlara nasıl davranması gerektiğini çok iyi biliyorlar. Hepsini kutluyorum.
Yerel yöneticilere katkısı olur , dolayısıyla halka katkısı olur diye yazdım.

Balçova Belediye Başkanlığı görevine 2.kez seçilen Mehmet Ali ÇALKAYA’ya başarılar diliyorum.
Ektiğini biçmiştir. Balçovalının %68, 8 'inin desteğiyle güzel günlere hep birlikte...

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..