Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

"AKP yönetemedi"

"AKP yönetemedi"
 

Cumhuriyet gazetesinin manşetten verdiği, sayın Demirel ile yapılmış söyleşi dikkatle okunulması gereken unsurlar içeriyor. Genel olarak bloglarımda yazdığım temel yanlışları öne çıkaran bir söyleşi olmuş. Ancak bir blog yazarı değil de Demirel söyleyince daha bir öne çıkıydr düşünceler.

Sayısal çoğunluğu elinde bulunduran iktidar, bu çoğunluğun verdiği gücü kendi içinden ve anlayışından yana bir cumhurbaşkanı seçtirme dayatmasına dönüştürünce , Türkiye'de taşlar yerinden oynadı.

Demirel ; "Sandalye sayısına güvenerek ısrar ettiler, TBMM'den olacak ve biz seçeceğiz diye ısrar ettiler.Halbuki cumhurbaşkanı bütün Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacaktı". Diyerek durumu özetliyor. Sözü özetle seçim sistemine getiriyor. Ve önümüzdeki süreçte ülkenin tarihindeki en zor seçimin yapılacağını belirterek, halkı sandığa çağırıyor.

Bu süreç ile ilgili yazdığım değişik yazılarda, bu seçimin cumhuriyet ve değerlerini savunanlar ile diğerleri arasında geçeceğini belirtmiştim. Ülke zor bir dönemden geçiyor herkesin bu sürecin sağlıklı bir şekilde seçim ile tamamlamasını sağlamak için elinden geleni yapması gerekir. Yurttaşın inanç sömürüsüne tepki vereceği bir seçim olacak.

Demokrasi bilincine yeterince sahip olmayanların yaşadığımız süreçten ders çıkarmaları gerekir. Türkiye Atatürk ve devrimlerinin eseridir. Başka uluslara örnek olmuş kurtuluş savaşının ve sonrasında yaşamın her alanında yapılan köklü devrimlerin, siyasi çıkar hesapları yüzünden geriletildiğini ve asıl meydanlarda verilen mesajın ise hala doğru algılanamadığı endişesini taşıyorum. AKP hala kendi adayını mecliste seçtiremedim o zaman halka seçtiririm dayatmasına devam ediyor. Bu süreçte yeni DP'nin de doğru bir tavır geliştiremediğini üzülerek görmekteyim.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..