Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

“Anayasa” konusunda acelecilik niye! Ya Sabr … Ya Sabr… Ya Sabr.. -2-

“Anayasa” konusunda acelecilik niye! Ya Sabr … Ya Sabr… Ya Sabr.. -2-
 

Seçimlerde olan gerçekleri yıllar sonra tekrar bir kez daha belirtmiştim. Bu yazımda ise günümüze değineceğim. Bugün 1982 anayasasının asker anayasası olduğu ve değişmesi gerekliliği belirtilmektedir. Yeni bir ” Anayasa” gereklimidir. Evet gereklidir.Fakat gerçekleri saklamadan ve dürüstçe olmalıdır.Bugün saklanan 1982 Anayasasında  baskı vardı tezi doğru değildir. 18 milyon insan silah zoruyla Evet oyu vermemiştir. Neden Evet oyu verdiğini birinci yazımda yazmıştım. Burada da belirteyim. Terör artık evlatlarının canını almıyordu. Evlatlarının canlarından dolayı tedirginlikleri yok olmuştu. Evetin nedeni buydu. Yoksa Anayasayı bildiği için değildi. İyi niyetli olmak cahilce yapılacak yanlışı yok etmiyordu. Sonuçta yok etmedi. İyi niyetli fakat bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde  verilen 18 milyon oy Anayasanın kabulune nedendir.

İşte bu asıl gerçeği siyasiler söyleyemez. Bu asıl gerçeği söylemek “herhalde rüyada bile göremeyiz “. Düşününbakalım siyasiler ” Ey halkım biz yanlış yaptık ve terör tırmandı ve yanlışlar sonrası askeri hareket veya darbe, nasıl isimlendirirseniz o gün geldi. Bunun sonrası binlerce insan çile çekti. Bunları detaylı olarak yıllar sonra öğrendiniz. 1982 yılında iyi niyetlidiniz fakat  okuma konusunda bugünkü gibi yetersiz diniz ( okuma oranı ülkemde hala % 4-5 oranlarında) , okuma konusunda her zamanki gibi geri olduğumuz için okumadan oyunuzu verdiniz ve bilinçli veya bilinçsiz kullandığınız oy   yanlış olan anayasanın kabulüne neden oldu. Bu yanlışın bedelini bir çok insan çekti.” Diyerek ekran başına geçip haykırarak  veya mitinglerde 18 milyon insan yanlış yaptı diye bağırabilir mi. İşte bu mümkün değil. Çünkü işin sonunda oy vardır ve oy için gerçekler söylenemez. Peki “Mahşer” günü niye ” söylemediniz”in cevabını acaba Rahman ve Rahim olan ALLAH (c.c)  huzurunda verme konusunda rahat olabilecekmiyiz.

Bugünkü  meclis istenilen “Anayasa” sonucuna ulaşabilir mi. Bu günkü soru budur. Şahsi kanaatim.İnşallah yanılırım fakat cevabım “Hayır” olacaktır. Nedenlerine bakmak gerekir. Bir önceki meclis istese idi  bazı kanunları ve anayasanının bazı maddelerini değiştirebilir miydi?Cevabı Evet tir. Fakat yapılabilmişmidir. Hayır yapmamıştır. Demek ki bir önceki meclis bu konuda sınıfta kalmıştır. Peki liderler aynı yerinde midir. Cebabı Evet tir. Peki bu liderler bugün Anayasa derken neden bir önceki mecliste bu konuya girememiştir. Demek ki liderlerde bu konuda sınıfta kalmıştır.   BugünküMeclise baktığımızda bir konuda ne yaptığına  bakmak  gerekir. Bugünkü meclis  yeni Anayasa demektedir. Yaptığına bakmak gerekir. Yaptığı nedir beğenmediği 1982 Anayasasının en yumuşak karnı olan veantidemokratik olduğuna inandığım kanun hükmünde kararname çıkarmaya müsaade etmektedir. 1982 anayasasını beğenmeyeceksin fakat en yumuşak karnını kullanacaksın bunu asla açıklamak mümkün değildir. 70 milyon kanun yapma yetkisini meclise vermiştir. Yetki devri olmaz ve demokratik değildir. Bu nokta önemlidir. Kanun yapma yetkisini bile bugün yürütmeye veren meclis o zaman gerçek demokratik Anayasayı nasıl yapacak , işte soru işareti buradadır.

Bir başka asıl gerçeği görmek için aysbergin derinliklerine bakmak gerekir. Güç sahibi kimdir. asıl güç sahibi kainatı yaradan Esma-ül Hüsnanın sahibi Allah (c.c) dır. Bunu kul anlamışmıdır. Bunu en iyi anlayan ve bize örnek olan kul peygamber Hz.Muhammed Mustafa s.a.v efendimizdir. Diğer kullar bunu anlamışmıdır. Firavun,Yezit, Muaviye gibi örnekler anlamamıştır. Dünyadaki gücü eline alan nefsi nedeniyle bırakmak istemez. Bunun örnekleri dünyada çoktur. Pekiyi ülkemizde geçmişte ve günümüzde örnekleri varmıdır. Bunun cevabını vicdanlarınıza sorarak bulun. Cevabınız “MAHŞER” günü karşınıza çıkacaktır. “”Lakin “MAHŞER”i düşünmeyen yaratık insan olarak görülür. Ama unutulmamalıdır ki “Mahşer” bir gün gelecektir. Acaba buna hazır mıyız ? Gücü elinde tutan kişi şayet bir yönetici ise nasıl olmalıdır diye kendime sorduğumda verdiğim cevap nettir. Hz. Ömer (r.a) gibi olmalıdır. Çünkü o koltuklar  mülk sahibi olan Allah(c.c) dır ve emanet ancak Hz. Ömer(r.a) gibi taşınır. Bugün acaba öyle taşınıyor mu ? Cevabı vicdanlarınızda sizler vereceksiniz.

Peki yeni bir Anayasa gerekli midir. Evet gereklidir. Nasıl olmalıdır ile ilgili görüşlerimi başka bir yazımda yazacağım. Daha önce “Hayır” oyu veren benim “Evet” diyeceğim bir Anayasa oyu ancak “Mahşer” de hesabını verebileceğim bir “Anayasa” için olacaktır. Saygı, selam ve dualarımla..

 www.selcukefendi.com sayfasında yayınlanmıştır

 
Toplam blog
: 81
: 1191
Kayıt tarihi
: 13.02.11
 
 

Ben kimim? Ben 55 yaşında hekimlik sanatını icra eden bir kişiyim. Adım Selçuk Şensöz. Bugün için..