Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '22

 
Kategori
Güncel
 

"Az söz erin yüküdür."

 *Kalem eğri dilli, mürekkep siyah yüzlü, kağıt iki yüzlü!
 
        Kaçıncı niyetlenişim bilemiyorum. Oturup yazıyorum; takılıp kalıyorum bir yerde. Sonra buruşturup atıyorum kağıdı. Tekrar... Uykum kaçıyor; sonra yeniden bir karabasanın sarmalında aynı sızı. Görüntü gitmiyor gözlerimin önünden.
        En başından bu yana, bir doku uyuşmazlığı kabul edilmezliğindeki bu karşı devrim iktidarı, bunca yıldır devam ediyorsa eğer, bu durum onun başarısı değil, bizim ayıbımızdır. Sonunda devletin başı tarafından dil kopartmaya uzanan fütursuz tehdit, karşısında sessiz kalındığı sürece yalnızca muhatabı için değil, hepimiz için de bir dil yaresidir.
   Kader mi, olamaz!
      Çağdaşlık sırtlarında oturmayan bir ceket gibi sırıtan, gözbebeklerinin karanlığında haince parlayanların harcı olamaz insancıllık. Tevekküldür birikir diş gıcırtılarında, sıkılı yumruklarda. Nereye kadar? Bıçak mı, geçmiştir çoktan kemiği öte yana... Bir şey istemeden kimseden dayanır bir tevazu. Bu dayanmadır aslında isyan; kahredici.
     Bağlanan eller, eğilen başlar değil, otorite karşısında dilleri lal olanlar değil. Suskunlar var ya şimdilik, bilinci bileyenlerin suskunluğu. O suskunluk var ya, asıl odur korkulası....
      Onlardır aslında, hani deniyor ya "sabahın bir sahibi var" diye; işte onlardır. Devletten pek bir şey istemeyenler, aklı bu kalleş labirentin çıkmazlarında karışanlar, kötülüğe akıl erdiremeyenler, gece vardiyalarının alın teri işçileri, emekli aylığı kuyruklarında yaşlılar, bir gece hastanesinin ak gömlekli nöbetçileri. Dağlarda üşüyenler, görevlerini karşılıksız yapanlar var ya, onlar. Bir boğaz lokantasının anason kokulu şaşaasında garson bahşişine ev geçindirmeye çalışanlar. Pazarda kocaman elli, fincan tabağı kalılığında miyop gözlüğü takan yaşlı maydonoz satıcısı, o...
     Süte su katanlar, sütü bozuklar değil!
     Alet olmak değidir tepki koymak gündem değiştirmeye. Aksine, tepki koymamak alet olmaktır.
    Buruştur at kağıdı, kalemi kır.
    Ne yaparsın: "az söz erin yüküdür."
 
    Akın Yazıcı
*Yunus Emre
 
Toplam blog
: 190
: 391
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

1965 Ankara Üniversitesi Tıp fakültesinden asker hekim olarak mezun oldum. Gülhane Askeri Tıp Aka..