Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

"Başbakan bizim paralarımız ile bulgur- mercimek dağıtacak"

MHP:“ Başbakan, paralarımız ile seçim öncesinde bulgur- mercimek dağıtacak”

Milliyetçi Hareket Partisi Beykoz İlçe teşkilatı, Tokatköy esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Uçak ile Giresun’dan iner inmez, ayağının tozu ile doğruca Tokatköy’e gelen MHP İlçe Başkanı Ali Emanet, Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer ile birlikte Tokatköy esnafını tek tek dolaşarak, Tokatköy esnafının nabzını tuttu!

Esnaf ziyaretleri 5 haftadır sürüyor

MHP İlçe teşkilatı, bundan önce de Gümüşsuyu, Yeni Mahalle, Çavuşbaşı, Örnekköy esnafına ziyaret gerçekleştirmiş; ancak bu ziyaretler kamuoyuna yansıtılmamıştı. 

Ali Emanet: Beykoz’un başka şansı kalmadı!

MHP Beykoz İlçe Başkanı Ali Emanet ve partililer, ziyaretlerine Cuma namazının ardından, Tokatköy Yeni Camii’den itibaren başladılar.

Yol boyunca esnaf ile tek tek sohbet eden İlçe Başkanı, bir esnafın; “ Önce millet kurtulsun ki; sonra da biz esnaflar kurtulalım!” sözü üzerine;                        “ Önümüzdeki seçimlerin iyi değerlendirilmesi gerektiği” hatırlatmasında bulunarak; “ Beykoz’un başka şansı kalmadı!” dedi.

Emekli vatandaşın isyanı

Ali Emanet, bir başka esnafa ise; yaptıkları ziyaretleri hatırlatarak, “ MHP’ye kimse; ‘ Seçimlere on gün kala geldiniz’ diyemez. Artık seçimlerde gereğini yapmak da size düşüyor” dedikten sonra, emekli bir esnafın;  “ Emekli olduğu için maaşından kesinti yapıldığına yönelik” eleştirisini dinledi.

Ali Emanet ve beraberindekiler, emekli esnafa; “ İktidara geldiği takdirde MHP’nin uygulayacağı sosyal ve ekonomik politikalarda söz konusu kesintinin yapılmayacağı” bilgisini verdiler.

Mevcut yönetimden şikâyetiniz var mı?

Ali Emanet, bir esnafa; “ Mevcut yönetimden şikâyetiniz var mı?” sorusunu yöneltince, karşısındakinden “ Kimin yok ki!” cevabını aldı. Kadın esnaf; MHP İlçe Başkanı’na; “ Kimin şikâyeti yok ki? Hiçbir şey doğru gitmediğine, esnafın durumunun daha da kötüleştiğine inanıyorum. Benim partiler ile işim olmaz. Benim için insan önemli. Ancak burada ne yazık ki, bulgur ile pirinç ile kandırılan çok insan var” dedi.

Başbakan, paralarımız ile seçim öncesinde bulgur- mercimek dağıtacak

Bunun üzerine İlçe Başkanı Ali Emanet, çevresindekilere Türk Hava Kurumu tarafından dağıtılan yardım zarfları örneğini verdi. Söz konusu zarflar ile toplanan gelirin yüzde 50’sinin Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alındığına işaret eden Emanet; bu zarftan elde edilen gelirin yüzde 40’ının THK, yüzde 4’ünün Türkiye Kızılay Derneği, yüzde 3’ünün Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, yüzde 3’ünün de Türkiye Diyanet Vakfı şeklinde bölüşüldüğünü belirterek; “ Başbakan, bizim paralar ile bulgur- mercimek dağıtacak” yorumunu yaptı. 

Cep sağlığın nasıl?

İlçe Başkanı Emanet; bir vatandaşa sağlık durumunu sorduktan sonra; “ Cep sağlığın nasıl?” sorusunu yöneltti. Vatandaşın durumundan şikâyetçi olduğunu belirtmesi üzerine, İlçe teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Öncü, ülkenin iyi yönetilmediği yorumunda bulunarak, Beykoz Güncel Haber’e şu açıklamada bulundu: “ Bundan on yıl önce genel seçimlerde iktidar partisinden milletvekili seçilen bir arkadaşıma; ‘ İnşallah,  ülkeyi öyle iyi yönetirsiniz de, bize de tekrar siyaset yapma ihtiyacı doğurmazsınız’ demiştim. Ancak gelgelelim, bunca yıl sonra bu ihtiyaç tekrar ortaya çıktı maalesef.”

Beykoz halkı çok sıkıntılı

Esnafı tek tek gezerek, hal ve hatırlarını soran MHP heyeti, gazetemize yaptığı değerlendirmede, Beykoz esnafının çok sıkıntılı olduğunu ifade etti. Esnafın sıkıntılı olmasının, alışveriş yapacak olan vatandaşın sıkıntılı olmasından kaynaklandığını kaydeden MHP’liler, esnafın ve halkın nabzını tutmak için, her Cuma namazından sonra esnaf ziyaretlerine devam edeceklerinin altını çizdiler.

İlginç bir proje ortaya çıktı!

MHP Beykoz İlçe Teşkilatı Basın- Yayın- Propaganda Sorumlusu Yılmaz Gökgöz, gazetemize yaptığı bilgilendirmede; “ Gerçekleştirdikleri ziyaretlerde esnafın sıkıntısını gözlemlediklerini ve bu nedenle Tokatköy ziyareti sırasında kafalarında bir projenin şekillendiğini” ifade etti.

Gökgöz’ün açıklamalarına göre; söz konusu proje çerçevesinde bir sonraki esnaf ziyaretinde kalabalık bir heyet olarak Beykoz esnafı dolaşılacak ve partililer, destek olmak için buradaki esnaftan kişisel ihtiyaçlarını karşılayacak; yani alışveriş yapacak ve bu şekilde esnafa küçük de olsa katkı sağlanacak.

Gelecek Cuma Ortaçeşme’den başlanarak, Tokatköy’e devam edilecek

Yılmaz Gökgöz, MHP heyetinin bir sonraki esnaf ziyaretinin 19 Ekim Cuma günü, Ortaçeşme Camii’nde kılınacak Cuma namazından sonra başlayacağını ve güzergâh boyunca ilerlenerek, Tokatköy’ün gezilmemiş olan kısımlarına kadar devam edeceğini belirterek, partililerin, yol boyunca esnaftan alışveriş yapacakları bilgisini de verdi.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..