Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

"Bir kez daha sudan muhabbet"

"Bir kez daha sudan muhabbet"
 

Resimden de anlaşılacağı gibi Keita'ya temas eden hiçbir cisim yok


img692.imageshack.us/img692/9772/keitayakin.gif

Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı Kadıköy’de “bir kez daha” yenmesinden sonra “bir kez daha” talepler ardı ardına gelmeye, saha kapatmalar istenmeye “bir kez daha” başlandı son birkaç gündür.

“Bir kez daha” “sorunlu sorumlular” olayları çarpıtmaya, “bir kez daha” “meddah” kılıklı yöneticiler beyanat vermeye, “bir kez daha” ağlanıp sızlanmaya ve yenilgiyi “adam gibi” kabullenmemeye başlanıldı birkaç gündür.

“Yorgan gitti, kavga bitti” muhabbeti eskilerde kalmış. Şimdilerde “yorgan gitse de kavga bitmiyor” hatta tam tersine yeni başlıyor.

Şimdi bu “sudan muhabbete” biraz da biz ortak olalım.

Görüntülerde net bir şekilde görüleceği gibi Galatasaray’lı Abdulkader Keita, Fenerbahçe ile Galatasaraylı taraftarların olduğu bölümden korner atışı kullanıyor maçın 24. dakikası biterken. İşte o anda ne oluyorsa oluyor ve bir anda Keita kendini yere bırakıyor, yuvarlanıyor bir-iki takla atıyor ve yerde “büyük bir acıyla yüzünü tutmaya” başlıyor. Hemen akabinde büyük bir hırsla ayağa kalkarak önce kendisine atılan su şişesini eline alıyor, daha sonra da saha kenarına doğru koşar adım ilerlemeye başlıyor, tabi bu arada maçı çıplak gözle izleyen birisi olarak hemen aklımıza geçtiğimiz yıllarda İspanya’da kendisine ırkçı tezahüratların söylenmesi nedeniyle oyundan çıkmak isteyen Barcelonalı Samuel Etoo geliyor. Acaba Keita da aynı tepkiyi mi verecek diye düşünürken Abdülkader Keita, “bakkala sipariş verir gibi” saha kenarına eliyle “yaz bunu da deftere” dercesine işaretler ediyor ve elindeki su şişesini masaya bırakıyor, daha sonra maçın hakeminden sarı kartı alıyor ve sahaya dönüyor.

Kısa metraj film gibi değil mi?

Ne kadar “etkileyici”, ne kadar “içten, ” ne kadar “samimi” değil mi? Ve de “çok dokunaklı “ kesinlikle.

Şimdi bir de olaylara “gerçekler” tarafından bakalım, bakalım.. Neler olmuş neler yaşanmış o 24.dakika dolarken?

Resimlerden de anlaşılacağı gibi Keita’ya atılan su şişesinin Keita’nın “vücudunda hiçbir bölgeye” TEMAS ETMEDİĞİ çok açık ve net bir şekilde görülüyor. Buna rağmen olayları ajite edip kendilerini yere bırakanlar için bugün ağıtlar yakanlar, o su şişesinin “çıkış noktasını” iyi irdeledikleri zaman ne söylemek istediğimizi daha net anlayacaklardır.

Hangi tribünden, kim tarafından atılırsa atılsın, sahaya atıldığı kadar başka bir gerçek vardır bu görüntüde. O da;

“Abdülkader Keita’ya kesinlikle hiçbir şekilde hiçbir cismin temas dahi etmediğidir.”


Peki bu görüntüler incelendikten sonra, sabık Federasyon Başkanı’nın deyimiyle “sanki magnum yemiş” gibi önce sendeleyen, sonra yıkılan ve daha sonra da Kadıköy’ün çimlerine gömülen bu zihniyeti temsil eden şahsiyetlerle birlikte bugün Fenerbahçe sahasının kapatılmasını talep edenlerin vicdanları nasıl rahat edecektir “bir kez daha?”

Ve nasıl böylesine pişkin olabiliyor insanlar “ bir kez daha?” Böylesine rezil rolleri en ince detayına kadar icra eden, en büyük artistlere dahi parmak ısırtacak kadar “yetenekli” olanları kadrolarında bulundurdukları müddetçe, daha çoookkk 10 yıllar beklenecektir “bir kez daha”

Ve biz de “ böylesine sudan muhabbet” etmek zorunda kalacağız “bir kez daha”

Önemli not: Yukarıda eklemeye çalıştığımız görüntünün "gif" formatında olan versiyonu da var ancak bu sayfaya ekleyemiyoruz, o resimde hareketli olduğu için su şişesinin Keita'ya temas etmeden başının üzerinden geçip yere düştüğü çok çok net bir şekilde görülüyor. Yine de biz linkini ekleyelim bu sayfalara.

http://img692.imageshack.us/img692/9772/keitayakin.gif
 
Toplam blog
: 39
: 1659
Kayıt tarihi
: 12.11.08
 
 

1973 doğumluyum, İstanbul'da ikamet etmekteyim. Özel sektörde görev yapmaktayım. Yaklaşık 5 yıldır..