Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray en sonunda sarı lacivert formalı bir takımı yenebildi.

Galatasaray en sonunda sarı lacivert formalı bir takımı yenebildi.
 

www.milliyet.com.tr


Bugün oynanan Türkiye Kupası gruplara kalma (play off) maçında Galatasaray, Bucaspor’u rakip takımın bir penaltı kaçırdığı maçta 2-1 yenerek gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.

Ziraat Bankasının 4,5 milyon dolar vererek sponsor olduğu ve Ziraat Türkiye kupası adını alan bu kupa mücadelesinde geçen yıl Türkiye Süper Liginde ilk dört takım içersine giremeyen takımlar play off oynuyor. G.Saray da ligi 5. bitirdiği için bu maçı oynamak zorunda kaldı.

Her zaman olduğu gibi bu yıl da sarı lacivert renkler Galatasaray’ın korkulu rüyası olmaya devam ederken, Galatasaray’a bu galibiyet ilaç gibi geldi. Çünkü ligde önce Ankaragücü’ne 3-0, üç gün önce de Fenerbahçe’ye 3-1 yenilen sarı kırmızılıların karşısında bu defa başka bir sarı lacivert formalı takım olan Bucaspor vardı.

Kewell, Arda, Elano, M. Topal, Linderoth, Ayhan, sonra Nonda’nın da oynadığı maçta 17. Dakikada Kewell ilk golü atınca Galatasaray’lı taraftarlar tribünlerde marşlar söylemeye başladı. Arda’nın attığı 2. Golden sonra da tribünlerdeki coşku devam ederken, Brezilya milli takım oyuncusu Elano, gole giden Sercan’ı ayağından yakalayıp çekince, bariz gol şansını engellemekten kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikalarda G.saray kalecisi Aykut iki tane net gol pozisyonunu başarılı bir şekilde önledi.

İkinci yarıda oyunun hakimi Bucaspor’du. 62. Dakikada Sercan’ın şutu direkten dönerken, 66. Dakikada Kewell sarı kart gördü. 78. Dakikada ise Bucaspor’un kazandığı penaltıyı Mehmet Battal dışarı attı. Bu dakikada Kewell yerini Nonda’ya bıraktı.

86. dakikada ise Bucaspor’un golü geldi. Golden sonra yine bastıran konuk takımdı. Maçın son dakikaları oynanırken, Galatasaray teknik direktörü Rijkaard hakeme saati göstererek oyunu bitirmesi gerektiğini söylerken, Bucaspor son dakikalarda bir gol fırsatı daha kaçırıyordu.

Sonunda hakem maçı 2-1 Galatasaray’ın galibiyetiyle bitirirken, sarı kırmızılılar bu sezon ilk defa Sarı lacivert formalı bir takımı yenme başarısını göstererek, Beşiktaş, Sivasspor, Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin seri başı olduğu gruplardan birinde mücadele etmeye hak kazanıyordu.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..