Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '07

 
Kategori
Mizah
 

"Biz bu haltı niye yedik"

"Biz bu haltı niye yedik"
 

Cumhurbaşkanlığı seçimini eline yüzüne bulaştıran iktidar seçimden büyük bir galibiyet ile çıktı. Muhalefet ise yerinde saymayı başarı sayarak işi eğer Gül seçilirse boykot’a kadar götürmeye niyetli.Bakalım süreç daha neler getirecek…

Halkın aslında çokta umurunda olmayan tepedekilerin, fillerin kavgası, aşağıda çimenlerin ezilmesinden başka bir işe yaramıyor.

Şu ya da bu bahanelere sığınmanın anlamı yok. Türk halkı siyasetçilere “Sorunlarınızı parlementoda halledin” diye gerçek bir muhtıra verdi.

Ve görünen o ki, yeni seçilecek cumhurbaşkanını toplumun bir kesimi benimsemese de demokrasimizin eksikliklerine rağmen epey yol aldığı kesin görülüyor . Bazı çevrelerin neredeyse darbe tamtamları çalması bir işe yaramayacak. Zamanından önce yapılan genel seçim sonuçta pek bir şeyi değiştirmedi . Yine aynı aday cumhurbaşkanı olacak, hükümet yine biraz makyaj ile aynen devam edecek.

Neyse bir öykü ile bitirelim bu yazıyı. Herkes ağa ile yanaşmanın hikayesini bilir. Hani kasabaya giderler ama bir tek at vardır. Ağa yolda görünen hayvan pisliğini görüp yanaşmaya; “Şu b.ku ellersen ata sen binersin” der. Yanaşma ise olur mu filan dedikten sonra ağanın dediğini yapar ve ata biner. Hava sıcak yol uzundur. Sıcaktan ve yürümekten bunalan ağa sözünden de dönemez ama ata binmek ister. Bir daha rastladıkları b.k birikintisini görünce bu kez yine iddialaşırlar. İkisi de bulaşmıştır artık. Sonuçta ağa yine atın sırtında köye dönerler.Anlatılan o ki ağaya maraba der ki “Atın üstündeki yine sensin o zaman biz bu haltı niye yedik”

*Fotoğraf milliyetinternet 'ençok tıklananlar'

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..