Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '17

 
Kategori
Dünya
 

"Coniler" Gitse de Düğün Konvoyları Görsek.

"Coniler" Gitse de Düğün Konvoyları Görsek.
 

Rakka da yapılan terör örgütü DEAŞ’ dan temizleme operasyonu ayrıntıları net biçimde ortaya çıkıyor.

BBC elindeki video görüntülerini dün yayınladı.

Moskova da bugün Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin Ebu Kemal’den kaçan DEAŞ’lı teröristleri ilk kez  korumadığını savunarak, "Daha önce de Irak’ta, Rakka ve Musul’un ele  geçirilmesinde, DEAŞ’lıların kaçması için nasıl yeni kapılar açtığını görmüştük”  açıklaması yaptı.

Tokat gibi.

Gerçi Rakka operasyonunun yapıldığı zamanlarda, Suriye’de bulunan Rus birlikleri komutanı Orgeneral Surovikin “terör örgütü PKK/YPG'nin DEAŞ'ın çatışmadan Rakka'dan çekilmesi için örgüt liderleriyle anlaştığını ve dünya kamuoyunun yanıltılması için şiddetli çatışmalar çıktığı yönünde haberler yapıldığını” belirtmişti.

Kulak arkası yapmıştık.

Klasik Rus-ABD dalaşması demiştik.

Bazı yerli ve yabancı haber kaynaklarının bu yönde yaptığı açıklamaları da Rus komutanın açıklamasının aynısı diye es geçmiştik.

Ama öyle olmadığı video ile ortaya çıktı.

ABD öncülüğünde koalisyon gücünün içinde yer alan İngiltere’nin haber ajansı BBC elindeki görüntüleri yayınlayınca olayın yankısı da geniş oldu.

Dış İşleri Bakanlığımız sert bir açıklama yaptı.

Ondan önce Başbakanımız resmi ağızdan dünkü grup toplantısında dile getirdi.

Bakın daha ilginci ABD Pentagon sözcülerinden Pahon, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  terör örgütleri arasındaki anlaşmayı "yerel bir soruna, bulunan yerel bir çözüm"  olarak tanımlıyor.

ABD öncülüğündeki DEAŞ  karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Dillon ise konu ile ilgili açıklamada “Bu bir sır değil, Koalisyon tamamen katılmasa da ortaklarımızın  kararına saygı duyduk"  diye yazıyor.

Aynı Dillion tele konferansla bağlandığı gazetecilere Türkiye’nin Afrin’e operasyon düzenlemesi durumunda “ SDG yani terör örgütü PYD’ yi destekleyeceklerini ve Türkiye’nin DEAŞ dışındaki operasyonlarını desteklemeyeceklerini” belirtiyor.

Adeta kafa buluyorlar.

Ama artık ilginç gelmiyor.

Malumun ilanı olduğu için.

Kısaca belgeli olarak ortaya çıktı ki bölgede düzenlenen konvoylar ya silah getiriyor, yahut ta terörist yerleri değiştiriyor.

Şu “coniler” gitseler de o konvoylar, düğün ve kutlama konvoylarına dönüşse artık.

 
 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..