Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '15

 
Kategori
Dünya
 

Suriye yönetimi talep ederse, Kuzey Kore de yardıma koşar

Suriye yönetimi talep ederse, Kuzey Kore de yardıma koşar
 

Bu üçlü, olumsuz anlamda çok şeyler yapabilir.


Kaç kişi düşündü bilmiyorum ama; Suriye talep ederse, Kuzey Kore de yardıma koşar. 8 Mart 2015'te Beşar Esad'a Suriye Cumhuriyeti'nin kuruluşu nedeniyle kutlama ve destek mesajı gönderen Kim Yong Jun; Şam isterse, güneyimizdeki kirli savaşa katılmaktan kaçınmaz. Askeri açıdan elinden geleni yapar. Hiç değilse savaş teçhizatı gönderir. Nereden mi biliyorum bunları? Şimdi anlatırım.

Birincisi, Kim Yong Jun, kan dökmeye çok meraklı. Bu bakımdan Suriye'deki şenliği kaçırmaz!! Adam belayla besleniyor. Kendi halkına bile merhamet göstermeyen, zulumle beslenen bir şahsiyet, gözyaşı dökülen, dram yaşayan, masumiyetin öldüğü her yere koşa koşa gelir. Dengesizliği doğuştan... Komşumuzda yaşananlar tam da ona göre!

İkincisi, kendi reklamını, komünizm propagandasını, algı yönetimini bu kadar kolay yapacağı başka bir yer yok. Bir diktatör tarafından yönetilen Kuzey Kore; kendi insanının açlık ve safaletini hiçe saymak pahasına aldığı, yarattığı savaş makinelerini sergilemek için Suriye savaşından daha cazip bir fırsat bulamaz. Dolayısıyla, Şam yönetimi talep ederse, Kuzey Kore, koşa koşa yardıma gelir. Hiçbir şey yapamazsa, 10 tane savaş uçağı gönderir.

Üçüncüsü, yıllardır Rusya ve Çin ekseninde hareket eden, zaman zaman İran siyasetiyle de benzeşen bir dış politikanın sahipleri; bunu kanıtlamak ve askeri dayanışmalarını güçlendirmek için büyük bir şansa dönüştürebilir Suriye krizini.

Dördüncüsü, tüm totaliter yönetimler gibi rejim ihracı rüyası gören Kuzey Kore, buna Suriye'den başlayabilir.

Silahlı siyaset anlamına gelen savaşlar, en çok da zalimlerden alır desteğini... Gerçekte çok azınlıkta kalan güç budaları, böyle puslu havalardan yararlanıp, toplumunların tamamına egemen olur.

Beşincisi, sağlam bir dikta kurmanın en hızlı, en kestirme yoludur savaş.

Ve Kim Yong Jun, ayağına gelen tüm bu fırsatları kaçırmak istemez! Gereği neyse, ona göre davranır!

 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..