Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '15

 
Kategori
Güncel
 

Elin Beyaz sarayı varken,neden bizim Aksaray'ımız olmasın

 Elin Beyaz sarayı varken,neden bizim Aksaray'ımız olmasın
 

Türkiye'nin üçüncü köşkü, Cumhurbaşkanlığı külliyesi ( Aksaray )


Türkiye'de Cumhurbaşkanları için ilk köşk Camlı köşk ( Müze köşk ) yapıldı. Daha sonra Çankaya köşkü ( Pembe köşk ) Ondan sonra Cumhurbaşkanlığı külliyesi ( Aksaray ) köşkü yapıldı. Cumhurbaşkanlığı sarayı ( Aksaray ) adının külliye olacağı dün açıklandı.

Acaba Camlı köşk ile Çankaya köşkü yapılanca bu kadar eleştiri oldu mu? Neden elin Beyaz Sarayı varken Türkiye'nin Aksaray'ı olmasın. Türkiye'nin ABD den ve İngiltere'den neyi eksik. El Beyaz Sarayları  için bu kadar eleştiri yaptı mı?

Ay Yıldız dururken başka sembol aramak kıyametin kopmasına neden olacaktır. Neden, Ay Yıldız orada duruyor, kıyamet neden kopsun. Milletin armaya değil, karnını sarmaya ihtiyacı vardır. Milletin karnı yeni mi acıktı, Benim bildiğim kadarıyla yıllardır milletin karnı ac.

Sultan var, debdebe var, şaşaa lüksüyle saray var. Eski tarihe göre yapılan Camlı köşk ile Pembe köşkte oturanlar sultan mıydı?

Yok Efendim, Aksaray'ın dogalgaz gideri bu kadarmış, Aksaray'ın proje çizim gideri şu kadarmış, Aksaray'ın bir tek Sultan tuğrası noksanmış, Aksaray'ın kaba inşaatı bu kadar tutmuş.

Türkiye’nin ilk köşkü Camlı köşk ( Müze köşk )

Efendim Aksaray kaçaktır, Atatürk orman çiftliğinde yapılmış. Camlı köşk de başkalarına ait arazide yapılmış. Sözde Bulgurzade Tevfik Efendiden 4 bin 500 liraya satın alındığı söyleniyor ancak savaş nedeniyle bağ, bahçesini terk eden esas Bağ sahipleri biz her hangi bir para almadık demişlerdir.

Türkiye’nin ikinci Köşkü Çankaya köşkü ( Pembe köşk )

1932 yılında tamamlanan Çankaya köşkü inşaatı 438 dönüm araziyi kapsamaktadır. Çankaya köşkünün sadece inşaatının maliyeti 8 bin lira olduğu yazılı.   

Sahi siz 2002 den beri nerelerdesiniz. Artık yeni sözlerin, yeni söylemlerin zamanıdır. El bu sözlerle iktidara gelmiyor, siz, biz, onlar akıllı da Sayın Erdoğan’ı her seçimde iktidara getirenlerin akılları kıt mı?  

Cumhurbaşkanlığı sarayı ( Aksaray ) Türkiye’nin dünya ülkeleri nezdinde saygınlığı için gerekliydi. Bu gereklilik yerine getirilmiştir. Siz gerçekten ne Atatürk Orman Çiftliğini, ne yapılan masrafı, ne doğal gaz giderini ve nede inşaatın maliyetini düşünmüyorsunuz. Sizin gayeniz Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan oturmasın.

Peki, kim otursun,

Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhurbaşkansız mı kalsın, Türkiye Hükümetsiz mi kalsın? Şayet başarılı olsaydınız ve siz iktidara gelseydiniz, sizin içinizden biri Aksaray'da oturmayacak mıydı?

Hiç kimsenin hatırına, makamına, gücüne bakıp, kimseye yaranmak ya da yama olmak için yazı yazmayız. Biz aklıselim ve hissiselim ile konuya bakarız. Bizim derdimiz Türkiye, Türkiye'nin saygınlığını düşünürüz. 

Muhalefet bu ülkenin fakirini, yoksulunu, mağdurunu güçlülere karşı koruyacağını söylemiş ancak onları beyhude sözlerle kandırmıştır.

Aksaray’ın maliyetine girmiyorum. Belki de birileri Aksaray’ın yapımı ile köşeyi de dönmüş zengin olmuş olabilir bunlar ayrı konular.

Aradan neredeyse bir asır zaman geçmiş devir değişmiş, şimdide Aksaray yapılmış. Hepimiz faniyiz, Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan Aksaray’ı beraberinde götürmeyecek. Hayallere ve tahminlere göre 2023 tarihine kadar burada oturacak.

İki yıl önce yazdık,.Saray yapılıyor  ve bu sarayda Sayın Erdoğan oturacak dedik.

Zaten Aksaray külliye adını aldıysa bu demektir ki Aksaray'ın çevresi cami, hastane gibi çeşitli yapılarla donatılacak ve "külliyen " duruma gelecek.

Türkiye'nin saygınlığı için Cumhurbaşkanlığı külliyesi, üçüncü köşk, Aksaray yapılmış, Adasıyla, Paftasıyla, Tapusuyla Türkiye Cumhuriyetinin mülkü olmuş.

 

Kıymetli Okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 

 

 

  

  

 

 

 

 

                                                                                                                                              

                                                                                                                 

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..