Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '15

 
Kategori
Sosyoloji
 

#erkeksen

 
Sosyal medyada hastaglar arasında ilk sırada yer alan gündem #erkeksen. Kadem derneği tarafından kadına şiddete hayır projesi kapsamında başlatılan “erkeksen öfkeni yen” kampanyası ile ilgili afişler billboardlarda yerini aldı. Televizyon kanallarında görselleri yayınlanıyor. Herkesten destek bekleniyor. Ve sosyal medyada ciddi anlamda ses getirdi.
Peki ya gerçek hayatta?
Ataerkil bir toplumda kadın olarak dünyaya gelmek demek hayata 1-0 yenik başlamak demektir. 
Erkek sever, aslan oğlum olur. Kadın sever yollu olur.
Erkek döver, söver, kırar, döker. Erkektir, kocandır yapar derler.
İş hayatında kendi yaşam mücadeleni vermek için didinirsin. Yılışırlar, asılırlar, sırnaşırlar. Terslersin, işinden kovulursun. Veya iftiraya uğrarsın. Ne de olsa bizim toplumumuzda “dişi köpek kuyruk sallamazsa, erkek yanaşmaz” derler. 
Dünya ekonomik forumunun 2013 yılı için hazırladığı küresel toplumsal cinsiyetler uçurumu raporunda 130 ülke arasında 120. Sırada Türkiye yer alıyor. 
Ve ne yazık ki şiddet eğitim düzeyi ile doğru orantılı değil. Öyle aile hikâyeleri var ki hadi canım okumuş adam da yapar mı dedirtiyor. Kadın toplum baskısı yüzünden korkusundan boşanamıyor. Aile baskıları, ekonomik özgürlük, ananeler. El âlem ne der kaygıları ile tüm yaşamını bir cehennem de geçiriyor kadın. Şiddetin illa fiziksel olması gerekmiyor. Ben karımı dövmem arkadaş diyen pek çok adam. Aşağalayarak, hor görerek, hiçe sayarak, eşyaymış gibi davranarak şiddetin en büyüğünü uyguluyor. 
Her gün sokaklarda, evlerde, yollarda vurularak, dövülerek, işkence ile kadınlar öldürülüyor. Hala dünyada çocuk gelinler ülkesi olarak anılıyoruz. 15 yaşında kız çocukları kendilerinden yaşça büyük adamlara başlık parası karşılığında satılıyor. O çocuğun yaşadığı tramvayı bir gözünüzde canlandırın. İğrenç. Pedofili hastalıktır. Tedavi edilebilir tabii kabul edilirse. 
Yazılacak o kadar cümle var ki dile getirilmesi gereken o kadar sorun var ki. Toplumumuzda kadının ne adı var, ne de yeri. 
Oysaki her erkek bir anadan doğuyor. 
#ERKEKSEN; öfkeni yen
#ERKEKSEN; karını, kızını, anneni, kız kardeşini sev…
#ERKEKSEN; kadına şiddete sende hayır diyebilmelisin…
 
Toplam blog
: 11
: 67
Kayıt tarihi
: 10.10.14
 
 

Deli dolu oturan Boğa, babasını özleyen kız çocuğu, Ahmet'in ekip arkadaşı, tasarım sever, hayatı..