Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '15

 
Kategori
Sosyoloji
 

IŞİD düşman, Esat düşman, İran Türkiye düşman, Barzani sırt çevirdi; peki, Kürtlerin dostu kim?

IŞİD düşman, Esat düşman, İran Türkiye düşman, Barzani sırt çevirdi;  peki, Kürtlerin dostu kim?
 

İşin şakası bir yana, Kürtlere açık dostluk gösteren bir ülke görmedim. Fransa, Almanya gibi bazı Avrupa ülkeleri ilgileniyorlar ama onların ilgisi var olmaya çalışan bir millete destek mahiyetinde insan hakları, özgürlük gibi demokrasi amaçlı.

Ya Türkiye’nin pek mi dost var sanki ama Türkiye Kürtlerini destekler şekilde bir ülke davranışı görmedim.  Barzani vardı o da sırt çevirdi. Biz vardık, sonuçta bu ülkenin insanları, terör nedeniyle pek dostane değiliz. Hatta belki yarın öbür gün düşman bile olacağız.

Koca dünyada yalnız bir halk olur mu? Türkiye’nin vatandaşı olmaları nedeniyle Türkiye’ye dost olanlar onları da sevmiştir; Türkiye ile de bu hale gelince… Hani ayrı Kürt devleti kurulsa dünyada belki tanıyan bile olmayabilir. Kürtler Türkiye’nin egemenliği altında varlıklarını dünyaya tanıtamamışlar.

Kürtlerin en yakını yine bizdik ama şimdi durum ortada. Kürt milletinin tarihte yakını, akrabası bir millet yok mu?  Nasıl olmaz ya bunlar ağaç kovuğundan mı çıktılar. Dünyada bir milletle mutlaka yakınlıkları vardır. Bizle bir bağları yok, coğrafi kültürlerin yarattığı benzerlik… E 1000 yıl beraber yaşamışız. Öte yandan 1000 yıl beraber yaşamışız ama Türkçe bilmeyen Kürt var. Ya da Kürtçe bilen Türk yok. Bu nasıl 1000 yıl beraber yaşama!

Kürtler belki de dünyada kendisine tek dost olan halkla savaşıyor. Zaten bu nedenle yarıdan fazlası “bölünmeyelim, ayrılmayalım” diyor, PKK’ya destek vermiyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..