Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

"Eyyy ABD! Eyyyy Putin! Eyyy…"

"Eyyy  ABD! Eyyyy Putin! Eyyy…"
 

Don KİŞOT!


- Savaştan korkmuyorum! Yaşayacağım kadar yaşadım; anlatacaklarımı asla can korkusuna sıvamayınız!

HOŞBEŞ ÇAYEVİ katılımcılarının uğultusu kesildi, belirginleşen sese döndüler…

- SİZLER, gençlerin hayallerini paranteze alıp, olağan yaşam düzeninden bir anda kopup, yeşil elbiseleri giydikten sonra, vatanının bilmedikleri bir köşesine gidişlerini, orada, ellerinde silah, BİREYSEL OLARAK hiç tanımadıkları, aralarında hiçbir alış-veriş, itiş-kakış, sövüş-sayış olmayan başka gençlere karşı mevzi alıp, atılacak kurşuna karşı bir çukura sinmelerini, her kıpırtıya kurşun atmak zorunda olmalarını, sessizce, gözlerinizi kapatarak, hiç düşünebildiniz mi?

- . . .

- SİZLER, o yaşları geçip gittiniz belki ama ÖYLE BİR OĞULU öyle bir yere GÖNDERDİNİZ Mİ? Gönderdiniz de aylarca, uyurken bile telefonunuz kulak dibinizde, başına bir şey gelmeden dönmesi umuduyla BEKLEDİNİZ Mİ? Yanınızdaki annesinin, sürekli dalgın, dudaklarında bıdır bıdır dualarla yemek pişirmesini, anlamsız anlamsız, tertemiz eşyaların bile tozunu yeniden alarak oyalanmasını aylarca GÖZLEDİNİZ Mİ?

- . . .

- BEN GÖNDERDİM, BEN BEKLEDİM, BEN GÖZLEDİM…

- . . .

- KABULLENİRİM; genlerimdedir, genlerinizdedir yurdumuzu göz dikenlere karşı savunmak… Düne kadar ‘KARDEŞİM’ edebiyatlarıyla sarılıştığımız tüm dostlarımızı düşmana dönüştürmeyi, toplarımızı, tüfeklerimizi başkalarının yurdundaki kavga edenlere çevirmeyi, varımızı- yoğumuzu, canımızı-ciğerimizi oraya dökmeyi, sonra da genlerimdeki VATANSEVERLİĞİ KAŞIMALARINI nasıl kabulleneyim? Nasıl kabullenirsiniz?

- . . .

- KİM İDİĞİ BELİRSİZLERİN YARATTIĞI BİR SAVAŞTA NE OLACAĞI BELİRSİZ BİR SON İÇİN KAN ALMAYACAK, KAN VERMEYECEĞİM!

- Peki ne yapacaksın arkadaş?

- Hiç kimsenin yurduna saldırgan olmayacak, olağan yaşamlarını paranteze almış gençlerimizin, başkalarının topraklarında kan vermesine, can vermesine karşı SUSMAYACAĞIM! Elbette ki bir saldırı olursa, gücümün yettiğince, elimden geldiğince YURDUMU SAVUNACAĞIM. Ama önleyemezsem, Irak’ laşır, Suriye’ leşirse ülkem, YURDUMDAN KAÇANLARDAN, başka ülkelerin trafik lambaları altında DİLENENLERDEN olmayacağım! Son nefesimi verene, canım tenimden çıkana dek, bizi o hale getirdiğini düşündüklerimin, onlar kaçıp gitmiş olur da kendilerini bulamasam bile, desteklemiş olanların

-Sen çokça macera filmi izliyorsun sanırım…

- Gündeminize dönelim mi arkadaşlar?

- Gündemi de unuttuk… Neydi?

- KONUMUZ ‘EDEBİYAT’ OLACAKTI BUGÜN…

- Evet… Miguel de CERVANTES’ in Don KİŞOT adlı eserini inceleyecektik…

Onlar gündeme dönerken, anlattıklarının önemsenmediğini düşünen konuşmacı haykıra haykıra çıktı HOŞBEŞ ÇAYEVİ’ nden…

‘’EYYYYY ABD! EYYYYY PUTİN!... Eyyyyy…’’ 

Özcan ÇELTİK

16.02.2016 

 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..