Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '09

 
Kategori
Dünya
 

“Gürcistan ve Ukrayna ile savaşalım"

“Gürcistan ve Ukrayna ile savaşalım"
 

Ramzan Kadırov


Çeçenistanın Rus yanlısı Cumhurbaşkanı Ramzan Kadırov İngiltere`nin “The Daily Telegraph” gazetesine verdiği demeçte Rusya`nın Batının bölgedeki taşeronları olan Gürcistan ve Ukrayna ile sorunu askeri yolla çözmeğe çağırdı.

Kadırov geçen yıl Güney Osetya`da patlak veren savaşın bir anti-Rusya planı olduğunu iddia ederek, Batının amacının tüm Kafkasya`nı kontröl etmek olduğunu bu sözlerle anlattı: “Batı Kafkasya`yı kontrolü altına alırsa, Rusya`nı da ele geçirir. Gürcistan ve Ukrayna Rusya için bir hastalık. Bu hastalıktan kurtulmak lazım. Bunun için ise fazla beklemeden atak yapmak gerekiyor. Biz büyük devletiz, ordumuz, yüksek teknolojilerimiz var”.

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Batının çeçen savaşçılara da para yardımı sakladığını kaydederek, bunları söyledi: “Sovyetler Birliği`ni dağıtanlar Rusya`yı da parçalak istiyorlar. Bunu da bölgede lokal tokkuşmalar dolayısıyla gerçekleştirmeğin peşindedirler”.

Ramzan Kadırov mulakatın sonunda ABD Devlet Başkanı Barak Obama`nın politikasına da atıfta bulunarak, Washington`un Rusya ile ilişkileri normalleştirmek politikalarını desteklediklerini bildirdi. Ancak Kadırov bu konuda da uyarısını dile getirmeği unutmadı: “Washington eski politikalarına geri dönürse ve yine Rusya aleyhine politika yapmağa başlayarsa, devletimizde ona yanıt verebilecek global ölçüde güclü siyasetçimiz var. Bu Vladimir Putin`dir. Dünyada ona benzeyen ikinci bir deneyimli politikaçı yok”.

Çeçenistan Cumhurbaşkanının tehdit dolu sözlerine Batılı çevrelerden, Gürcistan ve Ukraynadan bir yanıt yok halen. Ancak onun söyledikleri yalnızca sözkonusu devletlerde kıcık yaratmaz. Kadırov`un Başbakan Putin`i göylere kaldırması, ona benzeyen ikinci politikaçının olmamasını vurgulaması, Rusya Cumhurbaşkanı Dmitri Medvedev`in de hoşuna gitmez. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakanı kendisine rakip gören Medvedev Gürcistan ve Ukrayna`nı taşeronluk yapmakta suşlayan Kadırov`un kendisinin Putin`e taşeronluk yapmasını her halde defterinin bir sayfasına yazmış.

 
Toplam blog
: 41
: 966
Kayıt tarihi
: 21.04.09
 
 

Elhan Şahinoğlu - 1971 Bakü doğumluyum. Azeri gazeteçi, köşe yazarıyım. Ayrıca, "Atlas" Stratejik Ar..