Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '08

 
Kategori
Haber
 

"Hamdolsun"

"Hamdolsun"
 

Ne desek az.


Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak, gecenizi gündüzünüze katarak bizleri bu hallere, kendinizi o hallere getirdiğiniz için, yazacak, söyleyecek hiç bir kelime bulamıyorum.

Eğitim seviyesi, siyasete katılım, sağlık ve yaşam süresi gibi kriterlere bakılarak hazırlanan Dünya Ekonomik Forumu'nun raporunda İlk sıraları Norveç, Finlandiya, İsveç ve İzlanda'nın alırken Türkiye 130 ülke içinde 123. sırada yer almış.
Tekrar edelim;Türkiye 130 ülke içinde 123. sırada yer almış.

Suudi Arabistan'ın 128. sırada oluşu, yani onu geride bırakmamız mutlandırıyor beni(!)

Kadınların erkeklerle sağlık ve eğitim, ekonomik güç ve siyasi temsil açısından,
hangi ülkede ne kadar eşit olduğunu ortaya koyduğu bu rapora göre
"hamdolsun" 7 ülkeyi geride bırakmışız. Şu AKP iktidarına çok şey borçluyuz çoook. Ellerinden geleni yapıyorlar vesselam.

Öyle kolay mı Fas, Pakistan, Suudi Arabistan ve Yemen gibi ülkelerikadın-erkek eşitliği sıralamasında geride bırakmak? Durmak yok, gerilemeye devam...

1'inci ülke konumunu korurayan Norveç'de dahi durumun mükemmellikten uzak olduğunu hatırlatılıyorsa, Norveçli kadınlar, erkeklerin sahip olduğu ekonomik ve siyasi fırsatlar ile sağlık ve eğitim olanaklarının sadece yüzde 82'sine sahipse, varsın gerisini kim düşünürse düşünsün.Hatta gurur duysun.

Rapordaki sıralamaya dikkat!
Tunus 103, Ürdün 104, Birleşik Arap Emirlikleri 105, Türkiye 123, Mısır 124, Fas 125, Pakistan 127, Suudi Arabistan 128 ve Yemen 130.
"Hamdolsun"


 
Toplam blog
: 660
: 862
Kayıt tarihi
: 15.04.08
 
 

Atatürk, cumhuriyet ve Türkçe sevdalısıyım. Hayatımda hiçbir konu veya olay karşısında 'keşke' de..