Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '11

 
Kategori
Sinema
 

‘İçimdeki Sessiz Nehir’ psikolojik bir çözümleme!

‘İçimdeki Sessiz Nehir’ psikolojik bir çözümleme!
 

Çaresizliğin maskesidir suskunluk, dışlanmanın korkulu baskısında! Sükûnetin vakur duruşunda gizlenenler, sessizliğin zincirlerini kırıp da açığa çıktığında… Görünenin sanılandan farklı olduğu anlaşılır, bastırılan gerçeklerin hesaplaşmasında! 

Aynı evi paylaşmalarına karşın aralarında aşılmaz mesafeler olan Ayla ile Halis’in tek ortak noktaları, kızları Öykü’dür. Kocasının suskunluğunu, resim yaparak ve sosyal faaliyetlere katkıda bulunarak aşmaya çalışan Ayla’nın bu monoton yaşamı çırak olarak gelen Meznun ile değişir. Benliklerde sessizce akıp giden duygular çağlayana dönüşürken herkes gerçeğiyle yüzleşir… 

Senaryosu, yönetmen Mustafa Serkan Eröz’e ait olan İÇİMDEKİ SESSİZ NEHİR, yaşam nehrinde sessizce sürüklenenlerin psikolojilerini ortaya koyarken, toplumsal yara sayılabilecek gerçekleri de satır aralarına serpiştiren bir yapım! Eröz’ün ilk uzun metrajı olan İÇİMDEKİ SESSİZ NEHİR, oyuncu kadrosuyla da dikkat çekmekte… ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’ dizisinde Mukaddes’in sevgilisi Salih’i, ‘Aşk ve Ceza’daysa Kemal Baldar’ı canlandıran Ali Yiğit, herkes tarafından sevilen ancak kendiyle barışık olmayan Halis karakteriyle karşımızda. Birkaç dizide yer alması bir yana, adını daha çok Can Dündar’la duyuran İranlı Taies Farzan ise yapımın genelini bırakıp belli sahnelerine takılan magazin basının ilgi odaklarından! Meznun rolüyle erkek egosunu yansıtan Emre Onur, ilk deneyiminde kendini göstermekte… Atık tesisi kurulmak istenilen bölgede, parayla çevre yıkımı arasında tercih durumunda kalan, halkın ikilemini temel mesaj alan İÇİMDEKİ SESSİZ NEHİR, hükümetten destek görmeyen belediyelerin maddi sıkıntılarından Tuzla tersanelerinde güvencesiz çalıştırılan işçilere, pek çok sosyal olguya işaret etmekte! Saddam sonrası daha kötü duruma düşen Irak konusunu da vurgulayan yapım, kimlik arayışındaki insanların iç dünyasındaki mutsuzluğu öykülemekte… Senarist- yönetmeninin mesleki kimliği doğrultusunda, ruhsal sorunların çözümünde tıbbi desteğin gerekliliğini de hatırlatan İÇİMDEKİ SESSİZ NEHİR, canlandırması yeterli doyumu vermese de, örgüsüyle kendi halinde kayda değer bir çalışma! 

Anibal Güleroğlu  

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..