Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '16

 
Kategori
Kitap
 

"İçimizdeki şeytan"

Kötü bir şey yaptığında, ebeveynlerinden ya da öğretmeninden korkup, suçu başkasının üzerine atan çocuklar gibi oluyoruz bazen. Sorumluluğu üstlenip, cezayı çekeceğimize, bir başkasını ortaya atıp kendimizi temize çıkarmak kolayımıza geliyor. Çocukluğumuzdaki hayali arkadaşları hatırlar mısınız? Hangimiz bir dönem yaptığımız hataları onlara yüklememiştir ki?

Kimi zamansa öyle bahaneler uydururuz ki; hata da olsa onu yapmak zorunda olduğumuza inandırırz çevremizdekileri. Hatta bazen bırakın sadece onları inandırmayı, uydurduğumuz bahane bizim bile en mühim nedenimiz oluverir birdenbire.

Velhasıl; bedenen büyümekten ziyade, aklen ve ruhen büyümektir esas olan. İçimizde var olan kötülük yapma güdüsüyle ve şeytani dürtülerimizle nasıl başa çıkabileceğimizi bunlar belirleyecek çünkü.

Sevdiğim oyunculardan biri olan Sermiyan Midyat, yaptığı bir söyleşide babasından alıntı yapmıştı. Çok sevdiğim bu sözde diyordu ki: 

" Asıl erdem olan iyilik, elinde kötülük yapabilecek güce sahipken iyi olmayı, iyi kalmayı becerebilmektir. "

İşte Sabahattin Ali' nin, İçimizdeki Şeytan isimli kitabı, tam da bunlara dair bir hikayenin romanı. Benim de bir solukta okuduğum kitaplardan oldu kendisi. Eğer henüz okumadıysanız, kesinlikle tavsiyemdir. 

 
Toplam blog
: 12
: 278
Kayıt tarihi
: 20.03.16
 
 

Biraz ev hanımı, biraz iş hanımı, birazdan daha iyi bir eş, olabildiğimce iyi bir anne, olabildiğ..