Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '10

 
Kategori
TV Programları
 

‘Lale Devri’nin son çırpınışları!

‘Lale Devri’nin son çırpınışları!
 

Show TV’de yayınlanmaya başladığı ilk gün, dizinin ömrünün kısa olabileceğine dikkat çekerek ‘Lale Devri’nin ömrü adaşına benzemesin’ temennisinde bulunmuştum! Bu temenninin arkasındaki sebep oyunculuğun çok soğuk, konunun da çok hızlı gelişmiş olmasıydı. Özellikle Emina Sandal’ın rolüne ruh katamaması dizinin temposunu oldukça etkiliyordu. Nitekim bu durum izleme oranlarına da yansıdı ve reytingler beklenenin çok altında gelmeye başladı.

Emina Sandal ve Tolgahan Sayışman’ın bütünlük oluşturamadığını, bundan dolayı da istenilen sonucun alınamadığını göremeyenler, tüm faturayı yönetmene ve reji ekibine kesti! Merve Girgin’den boşalan yönetmen koltuğuna da ‘Keskin Bıçak’ın yönetmenliğini yapmış olan Yasin Uslu getirildi. Peki, Merve Girgin ve reji ekibi gidince reyting gelecek mi? Ya da onun yerine tercih edilen yönetmenin ‘Keskin Bıçak’ı izleyicinin ilgisini çeken bir dizi miydi? Öyle olmadığını, topladığı çok düşük izlenme oranları yüzünden, altı bölüm sonunda kaldırılma kararına bakarak rahatlıkla söyleyebiliriz! Demek ki, ‘Lale Devri’ndeki performans düşüklüğünün nedeni yönetmen veya reji ekibi değil. Onları günah keçisi yapıp senaryodaki ve oyunculuktaki boşlukları görmezden gelmek, yapımcı şirketin kendini kandırmasından öte bir anlam ifade etmez. Ancak Avşar Yapım’ın açıklamasından anlaşılıyor ki, onlara göre senaryo da oyunculuk da kusursuz! Gerçi yapımcı önce Emina Sandal’ı istememiş ama ilerleyen süreçte onu ‘çok başarılı’ bulmaya başlamış. Madem başarılı, bu reyting niye düşük? Demek ki, başarısı diziye yansımıyor.

Bu tür kişi bazında yaklaşımlarla yürütülen diziler, birkaç bölüm daha dayanıp eninde sonunda noktayı koymaya mahkûmdur. Çünkü izleyici çekmek için önemli olan, neredeyse Türkçeyi sökmek değil rolün duygusunu yansıtabilmektir. ‘Lale Devri’ni bileme görevini üstlenen, körelen ‘Keskin Bıçak’ın yönetmeni oyuncuya bunu yaptırabilecek mi? Bekleyip göreceğiz. Yalnız lale uzun ömürlü bir çiçek olmadığı için devri de kısa sürebilir!

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..