Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '11

 
Kategori
TV Programları
 

‘Nuri’nin yerine hangi yapım gelecek?

‘Nuri’nin yerine hangi yapım gelecek?
 

Show TV, Çarşambaları ‘Muhteşem Yüzyıl’la muhteşem izlenme oranı yakalamayı sürdürmekte… Birincilik ve ikincilik koltuğunu kaptırmayan dizinin sezon sonuna kadar böyle götüreceği de kesin! Onun arkasından gelen yapımsa FOX TV’deki ‘Deniz Yıldızı’. ATV’nin izleyici tepkilerine karşın ‘Gönülçelen’i ve ‘Her Şeye Rağmen’i öteleyip öne çıkardığı ‘Çocuklar Duymasın’ın da, arzulanan rekabeti sağlayamadığı ortada. Ancak Çarşamba’nın asıl rahatsızı, Kanal D!  

Boş kalan gününü ‘Şüphe’yle doldurmaya kalkan fakat umduğunu bulamayan Kanal D, Pazarları kendi halinde çabalayan ‘Nuri’den medet umarak onu yerinden etti ve Süleyman’ın önüne attı. Azgın teke hastalığının pençesine düşüp iki hatunla boğuşan ‘Nuri’nin koskoca padişaha gücü yeter mi? Doğal olarak yetmedi tabii! Başının üstünde sallanıp duran reyting kılıcının gölgesinde, ‘Muhteşem Yüzyıl’ savaşına itilen ‘Nuri’nin Süleyman’ın kılıcının karşısında boynunun kıldan ince olduğunu gören yetkililerse bir kez daha değişime gitmeyi tercih ederek diziyi yeniden Pazar saat 22.00’ye postaladı. Gerçi biz, belirtilen gün ve saatte oynatılacağından da pek emin değiliz. Çünkü kendi sitesinde bu açıklamayı yapan Kanal D’nin, yayın akışına bakıldığında saat 23.00’de sadece ‘Yerli Dizi’ yazısının bulunduğu ve programda ‘Nuri’den bahsedilmediği görülmekte. Dolayısıyla bugüne kadarki örneklere ve mevcut duruma dayanarak, can çekişmekte olan ‘Nuri’nin hayatta kalmak için zorlanacağını söylemek mümkün!  

‘Nuri’nin yerine birkaç ay önce gösterime giren ‘Pak Panter’ filmini oynatan Kanal D, kriz yaşadığı Çarşambaları yeni başlatacağı ‘Artiz Mektebi’ yarışmasıyla doldurmayı düşünebilir ki, büyük ihtimalle öyle yapacaktır. Ama ‘Muhteşem Yüzyıl’daki tempo düşmediği sürece bunun da pek tutacağını sanmam! En iyisi, bunca yıldır reytingleri toplamayı başaran ‘Arka Sokaklar’ın tıpkı ‘Çocuklar Duymasın’ gibi haftada ikiye çıkartılması… Yalnız, dizinin iddialı olması için tekrarla değil yeni bölümle ekrana gelmesi gerek! Bizden önermesi…  

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..