Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '10

 
Kategori
Siyaset
 

“Pe.evenk Başbakan”dan “Adi Başbakan”a

“Pe.evenk Başbakan”dan “Adi Başbakan”a
 

28 Şubat post-modern darbe sürecinin en cevval ve şedit paşalarından Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Özbek, dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’a “o pe.evenk” diye küfretmiş, bu küfür kameralar tarafından kaydedilip bütün televizyon kanallarında döne döne yayınlanmış, kimse de bu ağır hakarete bir tepki göstermemişti. Ne Özbek’in amiri durumundaki Genelkurmay açık bir suç olan bu hakaret için ona yaptırım uygulamış ne de küfrün muhatabı Erbakan bir şikâyette bulunmuştu. Özbek, cezalandırılmak bir yana dursun, terfi edip tümgeneralliğe yükseltilerek ödüllendirilmişti.

Bir hayal dünyasında yaşayan dirayetsiz Başbakan Erbakan, kendisine açıkça küfreden kişiden hesap soracağına Susurluk skandalını protesto için “Bir Dakika Karanlık” eylemini düzenleyenleri “gulu gulu dansı yapıyorlar” diye aşağılamış ve küçümsemişti. Sonuçta ise Özbek’in ve Susurluk’un arkasındaki irade tarafından elinden başbakanlığı alınmış, partisi kapatılmış, kendisine de siyaset yasağı getirilmişti. Yani Erbakan basiretsizliğinin ve korkaklığının bedelini çok pahalıya ödemişti. Belki o dönemin koşulları Erbakan’ın Susurluk’un arkasındaki derin yapılanmaların üzerine gitmesine, kendisine hakaret eden o paşayı görevden almasına imkân vermiyordu; ancak hiç değilse Susurluk’u protesto edip hesap sorulmasını isteyenleri “gulu gulu dansı yapıyorlar” diye küçümsemeyebilir, o paşaya aynı sertlikte olmasa da bir cevap verebilirdi. Bunları yapamadığı, yapmayı aklına bile getirmediği için belki de hak ettiği akıbete uğradı ve aşağılanarak siyaset sahnesinden silindi.

Bugünlerde Başbakan Erdoğan için de benzer bir hakaret gündeme geldi. Taraf gazetesinde 22 Şubat Pazartesi günü yayımlanan bir habere göre, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanlığı'nda nöbet tutacak erlere, parola olarak “Adi Başbakan” dedirtilecekmiş. İnsanın ilk anda inanası gelmiyor. “Keşke bu haber yalan çıksa, ülkenin bir siyasetçisine artık bu kadar da düşmanlık olmaz, böylesi bir densizlik de yapılmaz” diyoruz ama açılan soruşturmadan haberin yalan olmadığını anlıyoruz. Zaten ülkenin Başbakanına “pe.evenk” diyen subayına en ufak bir yaptırım uygulamayan, 33 masum köylüyü kurşuna dizdiren generalin adını olayın geçtiği ilçedeki kışlaya (bkz. Van - Özalp Mustafa Muğlalı Kışlası) veren bir kurumda bir yetkilinin de Başbakan’a “adi” dedirtmesi pek de şaşılacak bir şey olmasa gerek. Bu olayın dışarı sızması bir başka skandal ama sen aklını siyasetle, başbakanlara hakaret etmekle bozar, bir Başbakana “pe.evenk” diyen subayını ödüllendirirsen kurum disiplinini de kendi elinle yok edersin; sızmaları da engelleyemezsin. Bizler “asker siyasetten uzak dursun” derken biraz da bunu anlatmak istiyoruz.

Şimdi Başbakan Tayyip Erdoğan 28 Şubat sürecindeki Erbakan’ın durumuna düşmek istemiyorsa dirayetli olmalıdır. Hem kendisine hakaret edenlere hem de kendi partisi içinde benzer zihniyetteki kişilere gereken yaptırımı uygulatmakta cesur olmalıdır. “Eskiden onlar bizi fişlerdi, şimdi biz onları fişliyoruz”, “Bize karşı olanların kanı bozuktur” diyebilen milletvekillerine karşı da aynı tepkiyi göstermelidir. Göstermelidir ki, herkes haddini bilsin, bu kanatıcı dil mahkûm olsun, ülkenin bu zehirli atmosferine bir nebze ferahlık gelsin.

Bu toplum bugün paramparça olmuş, kamplara ayrılmış, her kamp birbirine düşman haline gelmişse bunun en büyük sorumlusu bir başbakana “pe.evenk” diyen, bir kışlaya 33 vatandaşın katlinden sorumlu bir generalin adını veren, on yıllar boyu bir halkı "Kürt yoktur kart kurt sesleri vardır" diye aşağılayan, polise taş attı diye 13 yaşındaki Kürt çocuğu 12 yıl hapis cezasına çarptırıp DTP konvoyunu taşlayan İzmirli linççiler hakkında soruşturma bile açmayan, ülkenin entelektüellerine hakareti serbest bırakan zihniyettir. Toplum da bu küfürbaz adamları örnek alıp kamplaşıyor. Artık ya bu bozuk zihniyet ortadan kalkacak ya da bir ülke olarak Türkiye...

.....

 
Toplam blog
: 431
: 3853
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Anahtar kelimeler: Antep, İstanbul, Haziran, İkizler, Beşiktaş, MÜ İletişim Fakültesi, Gazetecilik. ..