Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '07

 
Kategori
Kitap
 

"Rıfat Ilgaz Sempozyumu" kitap olarak yayımlanan önemli kaynak

"Rıfat Ilgaz Sempozyumu" kitap olarak yayımlanan önemli kaynak
 

Rıfat Ilgaz Sempozyumu 10-12 Mayıs 2006 ön kapak


Değerli insan ve edebiyatımızın koca çınarı sevgili Rıfat Ilgaz'ın tüm edebiyat külliyatının ele alındığı Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulunda gerçeleşen Rıfat Ilgaz Sempozyumunda sunulan tüm bildiriler, evet tamamı 903 sayfalık bir kitapta, çınar kabuğu rengini çağrıştıran kahverengi kapaklı "Rıfat Ilgaz Sempozyumu 10-12 mayıs 2006 " * adlı eserde yaşamaya devam ediyor artık.

Kitabın ön kapağında Rıfat Ilgaz'ın fotoğrafı üzerinde "Edebiyatımızın Koca Çınarı" anısına sözcüklerini okuyunca duygulanıyorum. Arka kapakta ise Rıfat Ilgaz sempozyumu sonuç bildirgesi yer alıyor.

Bilim, yürütme ve danışma kurullarında memleketimizin değerli edebiyatçılarının ve akademisyenlerinin yer aldığı bu sempozyumda 22 ana başlık altında, 96 tane nitelikli bildiri sunulmuştur.

Hem eserlerini okuyup sevgili Rıfat Ilgaz'ı daha iyi anlamış olmanın mutluluğu, hem de Kastamonu'da aydınlık dostlarla tanışmak en büyük kazancım olmuştur Rıfat Ilgaz Sempozyumuna katılmakla.

Öyle güzeldi ki bildiriler, anlatılanları not almaya, kaydetmeye çabalamıştım sürekli olarak. Hepsini ileriki zamanlarda yeniden okumak istiyordum. Oysa bildiriler paralel iki oturumda sunuluyordu. Aynı anda iki yerde olamayacağım için diğer bildirileri izleme şansım olamamıştı. Ayrıca yazarken pek çok noktayı da kaçırıyordum.

Çınar Yayıncılık çok büyük bir özveri göstererek, benim gibi tüm bildirileri izleyemediği için üzülenleri ya da sempozyuma katılma olanağı bulamayanları düşünerek ve elbette Rıfat Ilgaz'ın anısının evlerimizde, okullarımızda, kütüphanelerimizde ve çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, gençlerimizin, Hababam Sınıfı'nı sevenlerin belleklerinde daha bilinçli parıldaması için sempozyum bildirilerini bir kitapta toplamış.

Ne iyi etmişsiniz Aydın Bey, ellerinize sağlık. Bu yayın sadece değerli insan Rıfat Ilgaz'a değil tüm edebiyat severlere, tüm aydınlara adanmış çok önemli bir eser olarak uzun yıllar yaşayacak! Ne mutlu size, bize, orada bildiri verenlere, dinleme olanağına kavuşanlara ve oralara gelemeyip de sempozyumu bu kitaptan yaşayacaklara ne mutlu!

Bu güzel kitabı elime alır almaz indekse baktım dinleyemediğim dostların bildirilerini okuyabilmek için..

"Aydın mısın?"** adlı şiirin son dörtlüğünü de payaşalım istedim:

Yollar kesilmiş, alanlar sarılmış,
Tel örgüler çevirmiş yöreni
Fırıl fırıl alıcı kuşlar tepende
Benden geçti mi demek istiyorsun
Aç iki kolunu iki yanına
Korkuluk ol

Buradan tüm katılımcılara, tüm dostlara, Rıfat Ilgaz dostlarına, Hababam Sınıfı'nı sevenlere, sempozyuma emeği geçenlere sevgi ve saygılar...

Bu kitabı tüm gençlerimize ve öğretmenlerimize öneriyorum.

*Rıfat Ilgaz Sempozyumu 10-12 Mayıs 2006 Çınar yayıncılık, 1. Baskı, İstanbul Ekim 2007

ISBN: 978-975-348-215-8


** Bütün Şiirleri 1927-1991 Rıfat Ilgaz, Çınar yayıncılık, Ağustos 2004

Önemli:

KURBANLARI VE DERİLERİNİ TÜRK HAVA KURUMUNA (THK) BAĞIŞLAYARAK KATKIDA BULUNABİLİRİZ.

3919 a " YANGIN" yazıp göndereceğimiz SMS mesajı YANGIN UÇAĞI alımına katkı sağlayacaktır.

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..