Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

"Rüya gibi, ama senin düşlediğinden değil" sergisi onuruna görkemlil resepsiyon!

"Rüya gibi, ama senin düşlediğinden değil" sergisi onuruna görkemlil resepsiyon!
 

Akbank ve DEİK/Türk –Amerikan İş Konseyi’nin sponsorluğunda 12 Şubat’tan bu yana, Washington D.C’deki National Museum of Women in the Arts Müzesi’nde devam etmekte olan <ı>“Rüya <ı>gibi... Ama senin düşlediğin değil!” (A Dream…but not Yours: Contemporary Art from Turkey) sergisi onuruna, özel bir resepsiyon gerçekleştirildi. Akbank ve DEİK/Türk –Amerikan İş Konseyi evsahipliğinde 04 Mayıs 2010, Salı günü düzenlenen resepsiyona sanatseverlerin ve iş dünyası temsilcilerinin ilgisi büyük oldu.

Resepsiyonda Akbank ve DEİK adına açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk – Amerikan İş Konseyi Yürütme Kurulu üyesi ve Akbank Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Hayri Çulhacı, “Akbank olarak kurulduğumuz günden bu yana sanatın ve sanatçının yanında olmanın en büyük sosyal sorumluluk olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimine destek olurken, uluslararası alanda da Türk sanat dünyasında yaşanan gelişimi tanıtmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan DEİK olarak sosyal ve kültürel alanlardaki iş birliklerinin en az siyasi ve ekonomik konular kadar ülkeler arasındaki ilişkileri zenginleştirerek, derinleştirdiğine inanıyoruz. Türkiye’nin çağdaş sanat sahnesine orijinallik, dinamizm ve çeşitlilik katmayı amaçlayan sergi, ülkemizin önde gelen 11 kadın sanatçısına yapıtlarını tüm dünya ile paylaşma fırsatı tanıdı. Akbank ve DEİK olarak ‘Rüya gibi... Ama senin düşlediğin değil!’ sergisine katkıda bulunmaktan dolayı büyük kıvanç duyuyoruz.” dedi.

Küratorlüğünü Esra Sarıgedik Öktem’in yaptığı <ı>“Rüya <ı>gibi... Ama senin düşlediğin değil!” sergisinde; Nevin Aladağ, Selda Asal, Merve Brill, İpek Duben, İnci Eviner, Leyla Gediz, Gülsün Karamustafa, Ceren Oykut, Canan Şenol, Ayça Telgeren ve Canan Tolon’un eserleri yer alıyor. Sergi, 16 Mayıs 2010, Çarşamba gününe kadar National Museum of Women in the Arts Müzesi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

ANİBAL GÜLEROĞLU

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..