Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '10

 
Kategori
Basketbol
 

"Showtime Barça" Regal Barcelona 92-88 LA Lakers

"Showtime Barça" Regal Barcelona 92-88 LA Lakers
 

NBA Europe Live


İSYAN KAZANDI
Euroleague Şampiyonu'nu Regal Barcelona, NBA Şampiyonu Los Angeles Lakers'ı NBA Europe Live turu kapsamında oynanan hazırlık maçında 92-88 yenerek önemli bir galibiyete imza attı. Maç dengeli başladı. Daha sonra yavaş yavaş Lakers üstünlüğünü sahaya yansıtmaya başlamıştı ki Avrupa tecrübesi konuşmaya başladı. İkinci çeyreğin sonlarına doğru hakemlerin üst üste Regal Barcelona aleyhine çaldığı (aslında çoğu da doğru düdüklerdi) faul kararlarından sonra seyirci de bir tiyatroya gelmediğini farketti. Alayla karışık protestolar, Avrupa tarzı her karara itirazlar ile oyun yavaş yavaş bu "ayak oyunlarına" yabancı olan Lakers'ın ve hakemlerin kontrolünden çıkmaya başladı. Bu ortamı hazırlamada en büyük roller kuşkusuz Juan Navarro ve Pete Mickeal'ındı. İkinci çeyrek sonunda açtıkları isyan bayrağını üçüncü çeyrek başından itibaren de sürdürdüler.

Maçı yorumlayan Kaan Kural'ın görüşü Regal Barcelona Antrenörü Xavi Pasqual'ın ortamı gerdiği için Pete Mickeal'ı kenara alması yönündeydi ancak Pasqual, Navarro ve Mickeal'ın bu maçı ne kadar istediklerini anlamış olsa gerek ikisini de mümkün olduğunca oyunda tuttu. İki oyuncu sürekli, aslında NBA patentli "trash talk"lar ile Lakers oyuncularıyla sürekli iletişim halindeydi. Gasol, Bryant, Artest ve özellikle de Odom bundan nasibini alan oyuncular oldu.

Navarro ve Mickeal'ın önderliğinde Regal Barcelona oyuncuları sahaya bir gösteri değil maç yapmak için çıktıklarını son düdüğe kadar unutmadılar ve bu isyan sonunda zafere dönüştü. Barcelona resmi sitesinde maç sonucunu "Showtime Barça" başlığıyla duyurdu. Avrupa Şampiyonu, NBA Şampiyonu'na Avrupa'da nasıl basketbol oynandığını göstermiş oldu. Phil Jackson maç sonunda her ne kadar bunun bir hazırlık maçı olduğunu ve lig maçı olsa sonucun farklı olacağını söylese de sakatlıktan yeni çıkan Kobe Bryant'ı 25 dakika sahada tutma ihtiyacı hissetti.

Lakers'da Gasol 25 sayı 10 ribaund, Lamar Odom 12 sayı 18 ribaund ile oynarken, Regal Barcelona'da Navarro 25 sayı 6 asist, Pete Mickeal ise 26 sayı, 13 ribaund ile bu anlamlı galibiyete en fazla katkı yapan oyuncular olarak dikkat çekti. Maçın tüm istatistiklerini burada bulabilirsiniz.

Kaynak: www.basketbank.net

 
Toplam blog
: 72
: 562
Kayıt tarihi
: 08.05.10
 
 

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Mezunuyum...Basketbola 1986 y..