Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

"Stoke" bitti.

"Stoke" bitti.
 

Tuncay ile...


Tuncay Şanlı'nın Fenerbahçe'deki 5 yıllık futbol hayatı 2007 yılı sonunda beklendiği şekilde son buldu ve "cesur yürek" lakaplı savaşçı futbolcu, Premier Lig er meydanında boy göstermeye başladı. Gurbete çıkan her insanımız gibi bir süre yabancı kültüre alışma süreci yaşandı. Bu süreç nedense diğer Avrupa futbolcuları için geçerli olmuyor. Kültür farklılıklarının görece düşük olduğu ülke futbolcuları emekleme sürecini çok çabuk aşabiliyorlar.

Tuncay Şanlı Kuzey doğu İngiltere'nin soğuk bir şehrinde Middlesbrough takımında ikinci sezon geçirmiş ve zaten mütevazi bir bütçeye sahip olan takımın en gözde oyuncuları arasında gösterilmişti. Stewart Downing, Robert Huth gibi değerli oyuncular 2009'daki küme düşme hadisesinden sonra bir bir mezatta satışa çıkarıldı. İki senede toplam 8 gol ortalaması ile oynayan Tuncay bir dönem 22 gol atma başarısı gösterdiği eski günlerini mumla arar hale geldi. Bu düşüş halen Stoke City takımında da devam ediyor. 28 maçta ancak 5 gol atabilen Tuncay futbol kariyerinin en dip noktasını yaşıyor. Takımın başındaki Pulis'in yıldızı Tuncay'ın cesur "yüreği" ile bir türlü barışmıyordu. Tuncay çıktığı 28 maçın sadece 5 tanesinde 90 dakikayı tamamlıyordu. Britannia Stadyumunda kendisini canlı olarak izlemeye gittiğim Aston Villa maçında hiç haketmediği bir şekilde 59. dakikada oyundan çıkarılmış olmasına rağmen, bütün stad "Tuncay" sesleriyle inlemişti. Tuncay savaşçı kimliğiyle taraftarın gönlünü kazanmakla birlikte, bu durum teknik direktörlerin gözünde pek geçer akçe etmiyordu.

Bunların sebeplerini ayrıca tek tek tartışmak gerekir ancak şu var ki Tuncay'ın bu noktadan sonra bir karar aşamasına geldiği bir gerçek. Futbol yeteneğini bir çok karşılaşmada, hem kulüpler hem de milli takım bazında, gösteren şu an bir yol ayırımında ve önünde iki seçenek bulunmakta, ya diğer bir çok futbolcumuz gibi "başaramadım" deyip sine-i millete dönmek ya da "cesur yürek" ünvanını hakedecek o ünlü "freedooom" narasını atacak bir sahne yaşatacak. Halihazırda Tuncay'ın üst düzey bir İngiliz takımına transferi zor görünmekle birlikte, Tuncay'a kapısını ardına kadar açacak bir çok orta düzey kulüp bulunuyor. Ancak bunun Tuncay'ın kariyeri açısından doğru bir karar olacağı şüpheli. Maalesef Tuncay Türkiye'den getirdiği "stoke"ları tüketiyor. Sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözle bakılan Tuncay'ın nereye transfer olacağı merak konusu...

 
Toplam blog
: 2
: 506
Kayıt tarihi
: 30.04.10
 
 

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda uzman olarak çalışıyorum. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..