Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

‘Survivor’da yaşananlar inandırıcı mı?

‘Survivor’da yaşananlar inandırıcı mı?
 

Canlı finale doğru gün sayan ‘Survivor’ı her izlediğimde, nedense birbirleriyle didişen yarışmacıların sergiledikleri tavırlar bana hiç samimi görünmüyor. Sona yaklaştıkça iyice açığa çıkan yapaylıkta, inançsızlığım daha da pekişiyor!  

Katılmanın büyük şans olduğu ‘Var Mısın, Yok Musun?’ adlı yarışmadan 81.000 TL kazandığını, Kanal Türk’teki ‘2. Sayfa’da bir kez daha gördüğümüz Merve’nin ‘Survivor’a da girebilmesinin beceri mi yoksa çok müthiş bir tesadüf eseri mi olduğunu düşünürken, onun tükenmeyen azmiyle(!) hayrete düşüyorum. Bu azimle hemcinslerini bile harcayabileceğini gösteren Merve’nin, başka yarışlarda da karşımıza çıkacağı ihtimaline takılıyorum. Başak’ı harcaması da, ‘Dört erkeğe karşı tek kadın’ sıfatıyla, izleyicide sempati uyandırıp programa daha çok reyting getireceği varsayımından yola çıkınca, ‘mantıklı taktik’ olarak görünüyor…  

Tabii herkesin farklı karakterde ekrana yansıdığı ‘Survivor’da, başroldeki Merve’yle kavga ederek izleyiciyi kutuplaştırmaya katkısı olan İhsan’ın hakkını da yememek lazım. Merve’yi doğum gününde adada yalnız bırakarak, Başak’ın intikamını alan İhsan, aslında onun daha çok sempati toplamasını sağlıyor. Bu müthiş intikamın ardından ailelerle görüşme faslında, ailelerin de en az yarışmacılar kadar rollerine çalıştıklarını görüp takdir(!) ediyorum. Duygu sömürüsüyle kameralara oynanması neyse de, adada tatil arası sportif faaliyetlerle, teröre karşı canların ortaya konulduğu askerlik günlerinin kıyaslanması karşısında öfkeleniyorum! ‘En sevdiğim kuşum’ deyip saçını başını yolan, tişörtünü parçalayan Aydın’ı izledikçe gülme krizine kapılıyorum. Taraftarlar sayesinde ‘Survivor’ın reytingini artıran Merve’nin birden taktik değiştirip İhsan’la geçmişin muhasebesine girmesiyse gözlerimi yaşartıyor.  

Böylesi duygu fırtınaları yaşatan ‘Survivor’, Show TV’yi ve Acun’u ihya ederken, ekran başındakileri de anlamsız bir ‘Kim kazanacak’ tartışmasına sokuyor! Zamandan ve benliklerinden kaybettiklerini düşünmeden… Tabii, yarışmadakilerle televizyon eleştirmenlerini kapıştırması da cabası! 

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..