Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

“Tekel işçileri umudumuzdur”

“Tekel işçileri umudumuzdur”
 

Tekel direnişi, milleti birleştirdi; milletin umudu oldu.


Buradan 74 günü aşan süredir haklı direnişlerini sürdüren TEKEL işçilerine sesleniyoruz: Mücadeleniz mücadelemizdir, çığlığınız çığlımızdır. Sizler bugüne kadar sergilediğiniz kararlılıkla, gösterdiğiniz dirençle yıllardır bastırılmaya çalışılan umudumuz oldunuz. Bir avuç özelleştirmeci, rantiyeci ve sömürgeciler dışında bütün toplumun sevgisini, saygısını bu yüzden kazandınız.

VİDEO HABER İZLE

Dün (27 Şubat 2010 günü) Cumhuriyet Meydanı çeşitli kuruluşların TEKEL işçileriyle dayanışma eylemine sahne oldu. Artık neredeyse hergün ya da günaşırı alanlara inen Burdurlu emek ve meslek örgütleri üyeleri, TEKEL direnişine destek vermeye özel önem vermektedir. Biliyorlar ki, AKP hükümetini köşeye sıkıştıran ve bu nedenle de çıldırtan, milleti birleştiren, bağrında aydınlık ve emeğin en yüksek değer olduğu geleceği taşıyan bir eylem niteliğindedir.

CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, CHP İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı ve üyeleri, MHP İl Başkanı Nazif Aktürk ve üyeleri, MHP Kadın Kolları Nilgün Ersan ve çok sayıda üyesi, Şeker İş İl Başkanı ve Türk İş İl Temsilcisi Mustafa Onay ve işçiler, Eğitim Sen Şube Başkanı Hasan Çetiner ve sendika üyeleri, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı ve KAMU SEN İl temsilcisi Orhan Akın, Hak-Par İl Başkanı Av. Çakır, Tes İş üyesi işçiler ve daha birçok yurttaşın katıldığı eylem, 12, 00’den 14, 00’e kadar oturma ve bir basın açıklamasıyla son buldu. Müzik eşliğinde halaylar çekilen eylemin elektriği bir ara park kahvesi işletmecisi tarafından kesilince PTT karşısındaki esnaflardan elektrik almak zorunda kalan eylemciler bunu bir provokasyon ve baskı olarak değerlendirdi.

Basın açıklaması metni aşağıdadır:

************************
27 ŞUBAT OTURMA EYLEMİ BASIN AÇIKLAMASI

Bugün ülkenin dört bir tarafında 2 saatlik oturma eylemleriyle emekçiler yine meydanlarda. Burada bir kez daha emekçilerin, halkın taleplerini yüksek sesle dile getiriyoruz. Çünkü bu ülke gerçek bir demokrasiye, barışa ve adalete ancak örgütlü toplumun sesinin yükselmesi ile ulaşabilir.

Buradan 74 günü aşan süredir haklı direnişlerini sürdüren TEKEL işçilerine sesleniyoruz: Mücadeleniz mücadelemizdir, çığlığınız çığlımızdır. Sizler bugüne kadar sergilediğiniz kararlılıkla, gösterdiğiniz dirençle yıllardır bastırılmaya çalışılan umudumuz oldunuz. Bir avuç özelleştirmeci, rantiyeci ve sömürgeciler dışında bütün toplumun sevgisini, saygısını bu yüzden kazandınız. Bu ülke yıllardır bir yağmaya tabi tutuluyor. Yoksul halkın alın teri pahasına kazanılmış değerler özelleştirme adı altında yağmalanıyor.

Siyasal iktidara buradan soruyoruz: Peki bu kadar özelleştirme yaptınız ülkenin dış borcu azaldı mı? Yüzlerce fabrikayı, işletmeyi, limanı, enerji dağıtımını özelleştirdiniz, peki bu ülkenin okul ihtiyacını, hastane ihtiyacını azaltabildiniz mi? Çocuk ölümleri oranını geri mi çektiniz elde ettiğiniz gelirlerle? Gelir dağılımını düzeltebildiniz mi? Emekçilerin % 60’nı açlık sınırından % 90’ını yoksulluk sınırından kurtarabildiniz mi? Hayır! Özelleştirme gelirleriyle bütçe açığı kapattınız, dış borç faizi ödediniz; ülkeyi daha da yoksullaştırdınız. Özelleştirme nedeniyle insanları aşından işinden ettiniz. Yıllardır emekçilerin hak mücadelesine sırtını çeviriyorsunuz. Yetmiyor emekçilerin mevcut, kazanılmış haklarına elinizi uzatıyorsunuz. Kuralsız çalıştırmayı bir kural haline getirmek istiyorsunuz. 4/B ile 4/C ile insanları güvencesiz hale getirmek istiyorsunuz. Taşeronlaştırmayla emekçilerin gelirlerini tırpanlamayı marifet sanıyorsunuz.

En temel, en meşru hakları için size direnen, karşı çıkan TEKEL işçilerinin taleplerine karşılık 4/C uygulamasında inat ediyorsunuz.

Ancak biz emekçiler yine hep birlikteyiz. Bu oyunu bozmak, bu ülkeyi ucuz emek cenneti olmaktan çıkarmak için yine alanlardayız.

Herkese iş güvencesi istiyoruz.

Herkese insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz.

Eşit işe eşit ücret ilkesinin hayata geçirilmesini istiyoruz.

Bu ülkeyi emekçilerin güvencesiz işlerde ömür tükettiği, işsizliğin sokaklarda hüküm sürdüğü, çalışan yoksullar ülkesi yapmanıza izin vermeyeceğiz.

Emekçilerin ortak mücadelesiyle emeğin en önemli değer olduğu, barışın, demokrasinin ve adaletin hüküm sürdüğü bir ülkeyi birlikte yaratacağız.

Yaşasın TEKEL direnişi, Yaşasın Mücadelemiz!

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..