Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların meyveye, ekinlerin başağa oturmaya başladığı ilkyaz sıcaklarıyla birlikte babamın İlkokulunda öğretmenlik yaptığı Kestel'de dünyaya gelmişim. Babam beni hiç vakit kaybetmeksizin Bucak ilçesindeki Nüfus Dairesine günü gününe kaydet..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Emekli Sen Burdur Şube Başkanı Fatih Özcan son yapılan zamlara tepki gösterdi

Şerafettin Usta'ya cevap: Eskiden bankalar kredi kartı vermek ve tüketici kredisi kullandırmak için burnundan kıl aldırmazdı ama son yıllarda bu işler sokaklara döküldü. Neden üretim yok ülkede; kredi kullanacak sanayici ve tüccar yok. Buna karşılık büyük sermayenin ürünlerine müşteri bulmak gerekir, değilse ekonomi kaosa batar. O zaman vahşi kapitalizmin çılgın tüketimi kışkırtma oyunları devreye girer. İnsanlarımızı gırtlağına kadar borçlandırırsın., insanlarımızın geleceğini böylece çalar, ipotek altına alırsın. Bakın Yıldırım Koç bu konuda ne yazıyor: "Ayrıca borçlu insan kolayca teslim alınabilir. Borç batağına batmış bir kişi, kolay kolay risk alamaz. Kredi kartı ve tüketici kredisi borcu biriken bir işçi veya memur, işyerinde ücretini artırma ve çalışma koşullarını düzeltme mücadelesinde ürkek davranır. Bu durumdaki kişinin, “vatan elden gidiyor” kaygısı da pek yoktur; olması da kolay değildir. Onun “kurtarılacak vatan”ı, ödenecek borcudur." -(Aydınlık)

13 Ekim 2012 19:41
Burdur öğretmenevi kapatılmanın eşiğine mi geldi?

Sayın Ömer Faruk yılmaz, Beni izlediğin için teşekkür ederim size. Öğretmenevlerinin kapatılması konusunu ele almam sadece çay fiyatındaki yüzde 50 artışın protesto eyleminin takibiyle sınırlı kalmadı. Ben Emekli Sen Şube Başkanıyım aynı zamanda gazeteciliğin yanında. Emekli Sen olarak Eğitim İş'i de yanımıza alarak kapanan öğretmenevlerinden biri olan Yeşilova Öğretmenevi önünde, orada CHP ve İP ilçe örgütlerinin desteği ile bir basın açıklaması yaparak protestomuzu sürdürdük. Linki aşağıda. Bin dostça selam. http://www.kivilcimhaber.com/ http://blog.milliyet.com.tr/ogretmenevlerinin-ozellestirilmesinin-ayak-sesleri/Blog/?BlogNo=376034

04 Eylül 2012 20:43
Çalışan kesimin aylık geliri yıl sonunda %6 düşecek. Siz buna birde %7'lik enflasyonu ekleyin..!

Yazının kurgulaması ve temel esprisi çok güzel ayarlanmış ama rakamların yanlışlığı ve eksikliği nedeniyle etkisi sıfırlanmış dostum. Bir kere şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde AKP "sıcak para diktası",bu yıl kamu çalışanlarına ve emeklilere zam vermedi. bahanesi ise malum; yasa... İkincisi enflasyon çok düşük gösterilmiş. Epeydir Türkiye'de enflasyon çift haneli rakamlarda... TÜİK gibi iktidar manipülasyonlu istatistik örgütlerinin bile gösterdiği çift haneli rakamlar... Ancak her istatistikte olduğu gibi TÜİK'in ilan ettiği enflasyon rakamları da dandik ve uydurma, gerçeği ifade etmiyor. Çarşıda pazarda gerçek enflasyon çok yukarıda. Son olarak ünlü deyişle söylersek her halk ya da millet "layık olduğu yönetim"le idare olunur. Halkımızda bir akıl tutulması var. Bundan kurtulana kadar bu tür aşağılayıcı muamelelere uğrayacaktır.

22 Şubat 2012 13:31
 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08