Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '07

 
Kategori
Kitap
 

"The Secret" şarlatanlık mı?

"The Secret" şarlatanlık mı?
 

Pek çok kesimin ilgisini çeken, dünya'da çok satan "The Secret" bazı yazarlar tarafından eleştiriliyor. Son olarak geçtiğimiz gün ülkemize gelen kuantum fizikçi Prof. Fred Alan Wolf'da kitap için saçmalık dedi.

Seminer vermek için İstanbul'a gelen Wolf şöyle söylüyor; "Kitapta anlattıklarımı kesip kırptılar. Tam sözlerime yer vermediler. İnsanlar bir sırrın olduğuna, o sırrı keşfettiklerinde arzuladıkları kadına ya da çok paraya sahip olacaklarına inanıyor. Bu kimseyi mutlu etmez. Düşünsenize, herkes lotoyu kazanabilseydi, ikramiye küçük kalırdı."

Prof. Wolf ve kitabı eleştiren yazarların haklı oldukları bir nokta var. "The Secret" dan önce Nil Gün'ün "Çekim Yasası" adlı kitabı piyasaya çıkmıştı ve epey ilgi gördü. Daha sonrasında Dünyayı kasıp kavuran(!) "The Secret" geldi. Bakkallarda bile satılır oldu. Peki neydi "Sır" dedikleri, neden bu kadar çok satmıştı. Özünde Nil Gün'ün kitabından farkı yoktu. Bir fark dışında. Pazarlama stratejisi.
Çöz Sır'rı al parayı...
Bu kitaptakileri uygulayanlar zengin oldu. Sen neden olamayasın...
üzerine kurulmuştu bütün hikaye. Her zamanki gibi özü gitti, geriye "Ferrariyi düşün senin olsun" kaldı.

İşte bu noktada da haklı olarak çok eleştirildi. Prof. Wolf'unda sanırım saçmalık olarak gördüğü bu. Aslında kitap, pek çok kişinin hayatında bilerek yada bilmeyerek uyguladığı, "nasıl düşünüyorsak hayatıda öyle yaşıyoruz" demekte ve bunun eleştirilecek bir tarafı yok. Kitabı "üç kağıt pazarlaması"ndan sıyırıp ifade ettiğimiz düşünce biçimine oturtursak bizlere çok şey anlatan, bilinç sıçraması gerçekleştiren bir kaynak olduğunu görürüz.

Kitabı okuduysanız böyle bakın ve size sundukları kapıları kapatmayın. Henüz okumadıysanız özündeki bilginin dışında, okuyucuya pazarlanan satışlara gelmeyin.
Blog resmi:http://www.ilife.ca/images/secret-book.jpg
 
Toplam blog
: 12
: 1608
Kayıt tarihi
: 09.09.07
 
 

1972'de İstanbul'da doğdum. Hacettepe Üniversitesi İşletme mezunuyum. 10 yıldır Satış-Pazarlama sekt..