​ “Türkiye partisi HDP” eşyanın tabiatına aykırı / Siyaset / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '16

 
Kategori
Siyaset
 

“Türkiye partisi HDP” eşyanın tabiatına aykırı

“Türkiye partisi HDP” eşyanın tabiatına aykırı
 

HDP’nin kendi halkını savunması kadar doğal bir şey olamaz. Birlikte yaşama vurgusu yapacak ama gözü daima temsil ettiği kesimin üzerinde olacak. Bütün vekillerim Kürt, Kürt halkının uğradığı haksızlıklar üzerine kurulmuşum, Türkiye partisi olacağım! Böyle diyorsa HDP de yanlış, HDP böyle olsun diyenler de yanlış.

Bu yapıştırıcılar var ya, bu 404’ler ne geliyorsa başımıza bunlardan geliyor. Bırak adamlar halkını savunsun. Böyle, barış sağlanmıyor ki. Kürt halkının haklarının demokratik yollardan savunulması, sorunlarının meclise getirilmesi PKK’yı bitirir.

Kürtleri Kürtler savunur, ben mi savunacağım. Sorunlarını kendileri bilir, içlerinde yaşayan ben değilim ki. HDP Türkiye partisi olacakmış! Niye? Var ya işte MHP’ en falan.

Meclis herkesin. Orada insanların sorunları açıklıkla konuşulur. Hemen öyle ooooo! Ne diyon lan! Böyle demokrasi olmaz ki. Bırak konuşsun, bakalım neymiş derdi.

Ne yapacak HDP Türkiye partisi olup… Benim sorunlarımı anlatmasın kendi halkının sorunlarını anlatsın, beğenirsem yine oy veririm. Ben partilerin demokrasiye bağlılığına oy veririm.

Türkiye partisi yapmak HDP’yi PKK kıskacından kurtarmanın yolu değil, demokrasi çizgisine çekin yeter. Belki onlar da bizim bu dediğimiz gibi siyaset yapmak istiyorlar ama yapamıyorlardır. Belki terör örgütü baskı altında tutuyordur. Varsa böyle bir zorlama ortadan kaldırın, rahat siyaset yapsınlar.

Görünen o ki HDP’nin siyaseti ve eylemleri PKK’yı destekler nitelikte. Ama öte yandan ülkede Kürt sorununun barışçı yollarla çözülmesi gerektiğini düşünen ciddi bir nüfus var ve bu nüfusun yarısı HDP’li. HDP’nin bir AKP olma şansı var mı yok; madem öyle bırakın HDP olarak kalsın.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..