Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

"Yaz"a yazıyorum

"Yaz"a yazıyorum
 

Birileri İnkum sahillerin de bir daha ki Yaz'a rezervasyon yaptırmış.


Ne yani, bitti mi şimdi yaz?

Bu yaz ne zaman başladı da bitişine üzülüyoruz. Bu yaz yazı yaşayamadık ki tadını çıkaramadık, fırsat bulup çıkaranlar da doyamamışlar çok belli. Sanki kısa zaman sonra “yaz” sana geri döneceğim, bu kez seni hakkıyla yazacağım der gibi,  plajda ki yerini de garantiye almış görünüyor adeta. Baksanıza; bırakmış kumsalda kitabını, güneş gözlüklerini ve de şapkasını, rezerve ettirmiş gelecek  “yaz” a az evvel güneşlendiği kumun üzerinde ki yerini.

Sıkıntılıydı, utandık bir süre kumsalda tatil yapmaya, çekindik de…

Karabulutlar sahiller de bozkırlar da yayla da Peribacalarının tepesinde, yeşilin mavinin üzerin de dolandı durdu. Ne denize girebildik fırtına patlar korkusuyla, ne orman havasına doyabildik, ne tarihi güzelliklerimizin otantik ve mistik havasını koklayabildik. Bu yıl rutubette, havanın ağır kokusu da hastalıklarımızı depreştirdiği gibi büyüyebilecek sağlık problemlerinin endişesiyle adapte olamadık yaza. Sağlıklı gelecek kaygısını saldı yüreğimize. Düşünceler ne yaz a, ne güze, ne de kışa huzur veriyor, bahara Allah Kerim…

Harala gürele okullar açıldı, hayırlara vesile olsun inşallah yeni eğitim öğretim yılı. Olsun, olsun da görelim de bu günleri Allah a şükür. Sağlıklı kararlar alıp bir an evvel bilme- ilme ışık tutalım. Ders alıp karabulutların yüklendiği elem dolu, kaygı dolu neticesinden, arkasından doğacak güneşin gerçek yüzünü tasarruflu kullanalım. Battığı gibi güneşin doğacağının bilincinde olmak, fırtınayla gelen selin alıp götürdüğü pisliğin ardında bıraktığı o bereketli alüvyonlara sahip çıkmak ve ekip biçtiklerimizin farkına varıp yaşama hızla dönüp sadece çalışmak olsun gayemiz.

Biz böyleyiz, ama umutla yaşanıyor işte… Umutla çalışıyor, zihnimizi de bedenimizi de umutlarla ayakta tutuyoruz. Fakat asla gerçekleri unutmuyor, maneviyatın bilme gölge düşürmesine izin vermeden, Allah’ın verdiği aklı okuyarak bilim ve ilim yaparak kullanıyoruz. İnsanoğlunun gerçeği tıpkı o kumsalda ki unutulduğunu düşündüğünüz güneş gözlüğü, şapka değil; akıllıca rezervasyon için bırakılmış, geleceğe hazırlık amacı güden hemen yanlarında ki kitabın sayfalarında gizli aslında. “Oku” demiş ilk emir. Nerede olursan ol, oku, demiş bir filozof da.  Başka bir düşünür de “Gel ne olursan ol gel." demiş! 

 
Toplam blog
: 23
: 124
Kayıt tarihi
: 09.02.16
 
 

Zonguldak da doğdum,  Bartın'lıyım,Evli, iki erkek çocuk annesiyim. Büyük oğlum Türkçe öğretmeni, k..