- Kategori
- Gündelik Yaşam
“Yüzme bilmeyen giremez” yerine “Yüzme bilen giremez” yazılmalı yüzme bilen bile giremiyormuş derler

Artık, kanıksanmış uyarı ve kurallar işe yaramıyor. Malum devir değişiyorsa onunla birlikte her şey değişir; örneğin “Buraya çöp atmayınız” uyarısı o kadar sıradanlaştı ki eminim kimse önemsemiyordur. Bunu farklı bir şekilde vermiş olsak belki etkisi de farklı olacak.
Değişmeyen kurallar değişmeyen insanlar içindir. Bazıları vardır ki elli yıl önceki kurala uyar, ben doğru olsa bile uymam; çünkü elli yıl öncesinde değiliz.
Artı kuralların illa da mantıklı olması gerekmez; yılan işareti yerine yılanın kendisini koyarım icabında. İşaret bu, hiç mi yılan görmedik kimin dikkatini çeker; yılana bakmasın erkekse!
Uyarılar şaşırtıcı olmalı, insanların dikkatini çekmeli.
Dünya değişiyor ama bizim yöneticilerimiz hep aynı… Eminim yüz yıl önce de ““Yüzme bilmeyen giremez” yazıyordu ve yüz yıldır yüzme bilmeyenler girip boğuldular. Anla artık, insanlar kanıksanmış kurallara uymuyorlar. Bir de tut, “Yüzme bilen giremez” yaz. Dikkat çeker. Ne diyor bu diyecekler. Bunu derken de “Ha bak yüzme bilen bile giremiyormuş” diye düşünecekler. Bu daha etkili değil mi? Yüzme bilmeyen giremezmiş; tabii ki giremez, herkes biliyor bunu, insanları şaşırt.