Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

1. Kayseri Meydan Muharebesi: 0-2

1. Kayseri Meydan Muharebesi: 0-2
 

http://www.fenerbahce.com/


Turkcell Super Lig'in 23. haftasında, alelacele Fener maçına yetiştirilen ve son hafta karşılıklı polemiklere neden olan Kayseri Kadir Has Stadı, 23. numaralı Semih'in golüyle açılışını yaptı. Her ne kadar açılış maçını Milan ile yapacağız deseler de bu gerçeği değiştirmez, sonuçta ilk resmi maç.

23. haftada 23. numaralı Semih ilk golü attı, 33 puanlı Kayserispor Fenerbahçe'ye 3 puan kazandırıp 43 puana yükseltti. Kaptan Alex 800. maçında yine boş geçmedi.

İlk yarı dengeli oyuna rağmen golleri atan Fenerbahçe oldu. Ligde en zor geçen deplasman Kayseri'de oluyor. Bu kin bu, hırs nereden, nasıl kaynaklanıyor acaba? İlk maçta Kadıköy'de takla ata ata 4-1 kazandılar, hiç olumsuz tepki almadılar, alkış aldılar. Geçen yıl yine 10 kişi bıraktırıp 2-1 kazandılar. Aynı hırsı başka takımlara da gösterseler, şimdi açık ara önde olurlardı.

Maçı yine 11 kişi bitiremediler. Geçen yıl Edu'yu kaybetmiştik ve o maçta Roberto Carlos hakeme su fırlattı, diye günlerce konuşulmuştu. Bu yıl da Kaleci Volkan 54. dakikada kırmızı kartla oyundan atıldı bir de tekmeyi yedi ve yaralandı. Tam kalbinin üstüne üstelik, 7 dikiş atılmış. O da karşılık verince cezayı kesti hakem. Bırakın Fenerbahçe'yi bir kenara, tam da milli maç öncesi. Aynı oyuncu Galatasaray maçında Milan Baros'un kafasını yaraladı ve bir sürü tatsızlık yaşandı. Yine Kayseri-Sivas maçında Sivassporlu Onur'un aldığı tekme ile ayağı kırılmış ve oyuncu kırmızı kartla oyundan çıktığında hocası tarafından alnından öpülmüştü. Bu olay yüzünden karşılıklı atışmışlardı iki hoca.

Bu misafirseverlik, bu şaşalı stadın ilk maçına hiç yakışmadı, Volkan sedye ile taşınırken "ohh, ohh!" sesleriyle inledi stadt. Sanki meydan savaşı, gol atamadıkça saldırdılar. Şampiyonluk yolunda bu önemli barikatı bir yaralı (Volkan), iki sakat (Uğur, Emre) sakat ve 3 sarı kartla aştık. Zirveye sadece 3 puan kaldı.

Allah beterinden saklasın!

*****

Fenerbahçeli oyuncular maça "Yeni stadt Türk Futbolu'na hayırlı olsun!" pankartı ile çıktı. Sonuca bakılırsa pek hayırlı olmadı, Kayserispor'un 2005'ten beri süre gelen 3 büyüklere yenilmeme serisi bu maçla bitti.

Maçın yıldızları Lugano ve Gökhan Gönül. En kötüleri ise Deivid ve kısacık sürede oynamış da yorulmuş gibi dili dışarı sarkan Güiza. Yine 3 gol atamadı. Ne zaman atacaksa?

Aklıma ne geldi bakın! Önümüzdeki İspanya- Türkiye maçında oynayıp, bir de gol atmasın bize bu no-golcü? Atar mı, atar...Aragones 10 kişi kalınca savunmaya geçeceğine hücum oyuncusu aldı, ne düşündüyse? Güiza'yı hazır tutmak için belki de.

İlk yarı başka görüntü vardı, ikinci yarı başka bir görüntü. Neyseki oyuna ısınmadan giren Volkan Babacan bir kaza golüne kurban gitmedi. Çok top kaçırdı Mehmet Topuz, topuzun kantarını zaman zaman, üstelik kaptanlık bandı kolundayken.

Disiplini ile tanınan Hakem Bünyamin Gezer'e rağmen sık sık itişmeler ve tartışmalar yaşandı. Oyun ikidebir durdu.

*****

Fenerbahçe, ilk defa köşe vuruşu kullanmadan tamamladı 90 dakikayı, Kayserispor 13 kez köşeye gitti. Serbest vuruşlarda da Kayserispor önde, ama şans kanaryaları korudu bu akşam, top ve direkler sevdi kanaryaları.

Bu gece Kandil gecesi, ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Tarih önemli bir gün daha kazandı bu akşam:

1. Kayseri Meydan Muharebesi!

Kazanan Komutan Aragones'in ilk cümlesi:

-Kanaryalar, ilk hedefiniz Kocaeli, ileri!

23. hafta yine ilginç sonuçlara sahne oldu, Trabzonspor evinde hiç beklenilmeyen bir yenilgi aldı, geçen hafta Denizli'den yemişti iki gol, bu hafta Denizli'den Konyaspor'a giden Roman Kratochvil'den. Sivasspor bugün evinde Ankaraspor'la 1-1 berabere kaldı. Cimbom Bursa'yı 1 golle geçti, Beşiktaş Hacettepe'yi yerle bir etti. Ama sıralamadaki yerimiz yine değişmedi, haftanın en karlısı Beşiktaş bir adım ilerledi.

*****
Kandiliniz mübarek olsun!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!

1. Kayseri galibiyeti mübarek olsun!

Kaleci Volkan'a geçmiş olsun!

Bugünlerde en sevdiğim Fenerbahçe uyarlaması;

"Anlamazdın, anlamazdın!" şarkısının melodisi eşliğinde.

İşte sözleri:

Bir tek sana tutuldu bu kalpler
Sevdanın uğruna tanınmaz hiç engel
Bizim için heves değilsin sen, FENER !
Aşkın bize yeter!..
 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..