Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '20

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

1 Ayda 10 Kilo Verdiren Diyet

1 Ayda 10 Kilo Nasıl Daha Hızlı Verilir?
1 ayda hızlı sonuç almak isteyen kişiler diyet programını uygulamakla kalmamalı bol bol yürüyüş yapmalı özellikle bölgesel problemlerinin olduğu yerler için ekstra çalışmalıdır. Kişi kendisi için fitness, reformer plates, yüzme, tenis, basketbol, voleybol gibi spor türlerinden en ideal olanı seçerek sağlıklı beslenme ve spor yapma alışkanlığını hayatına kazandırmalıdır. Gün içerisinde ekstradan kalori yakmak adına asonsör kullanılmamalı merdiven inip-çıkmak tercih edilmelidir, toplu taşıma kullanan kişiler evlerine yakın 1 durakta inerek günlük yürüyüş miktarlarının artmasını sağlamalıdırlar.
 
Kilo verme sürecinde en önemli unsurlardan birisi de su tüketimidir. Metabolizmayı hızlandıran su tüketiminin ise gün içerisinde en az 1.5- 2 ltre olmasına özen göstermelisiniz. Bu listeyi uygulamadan önce mutlaka diyetisyeninize danışanınız.
 
Lifli besinler midede uzun süre kalacak ve uzun süreli tokluğu sağlayacaktır. Bu yüzden günlük beslenme programınızda kurubaklagil, yulaf kepeği, buğday kepeği, kabuklu meyve ve sebze tüketimine yer verilmelidir. Kan şekerinin dengede tutulmasını sağlayan lif aynı zamanda insülin direncini dengeler ve uzun vadede karşılaşılabilecek problemlerin önüne geçmiş olur.
 
1 Ayda 10 Kilo Verdiren Diyet Sağlıklı Mıdır?
Fazla kilolardan kurtulmak birçok insanın hayallerini süsler. Üstelik kilo vermeyi en kısa sürede gerçekleştirmek ve istenilen vücut ölçülerine ulaşmak için büyük bir çaba gösterilir. Fakat bu hayalin gerçekleşmesi aşamasında dikkat edilmesi gereken konulardan biri sağlıklı kilo vermektir. Sağlık problemleri yaşamaya sebep olan kısa süreli diyet programları verilen kiloların kısa süre içerisinde geri alınmasına da sebep olur.
 
Son yıllarda 1 ayda 10 kilo verdiren diyet programları birçok insan tarafından dikkat çekici hale geldi. Kısa sürede hayal edilen vücut tipine sahip olabilmek ve fazla kilolardan kurtulmak hayal değil. Ancak bu isteği gerçekleştirmek uğruna vücut sağlığını tehlikeye atmamak da önemli. 1 ayda 10 kilo verdiren diyet programları uygulamak isteyen kişilerin mutlaka belli kan tahlillerini yaptırmalı ve danışanı ile bu bilgileri paylaşmalı. Boy ve kilo ölçüleri alınarak vücudun kas, yağ ve su oranları belirlenmeli. 1 ay içerisinde vücudun 4 kilogramdan fazla yağ kaybetmesi vücudu zorlayan ve sağlık açısından sıkıntılar yaşamasına sebep olabilecek bir durumdur. Özellikle kronik rahatsızlığı bulunan kişiler 1 ayda 10 kilo verdiren diyet programlarına oldukça dikkat etmelidir. Kalp, böbrek ve hipertansiyon gibi ciddi kronik rahatsızlığı bulunan kişiler karaciğerde yağlanma gibi problemleri ortaya çıkarabilir. 1 ayda 10 kilo verdiren diyet programları düşük kalori beslenme ile oluşturulur. Vücudun ihtiyaç duyduğu besin mineral ve vitaminlerden eksik yapılan diyetler ile kas erimeleri ile karşılaşmak mümkündür. Kilo kaybının sağlıklı olabilmesi için vücuttan yağ kaybı yaşanması gerekir. Eksik mineral ve vitaminler sonucu kas kaybı yaşamak vücut bağışıklığını düşürür ve çeşitli hastalıklara davetiye çıkarır. 
 
1 Ayda 10 Kilo Verdiren Diyet Listesinin Püf Noktaları
1 ayda 10 kilo verdiren diyet programının amacı vücutta ki yağ yakımını sağlamaktır. Mineralden eksik beslenme programlarından uzak durulduğunda kas kaybı önlenebilir.
1 ayda 10 kilo verdiren diyet programlarını etkili hale getirmek için her gün 1 saat kadar yürüyüş yapılabilir ve günlük hareket düzeyi arttırılabilir.
Her sabah aç karnına içilen bir bardak limonlu su yağ yakımını destekler.
1 ayda 10 kilo verdiren diyet ile verdiğiniz kiloları korumak için sağlıklı beslenmeyi ve düzenli egzersiz yapmak hayat tarzı haline getirilmelidir. Verilen kiloların ardında yüksek kalorili yiyeceklere geri dönüş yapmak ve hareketsiz kalmak kısa sürede aynı kiloları geri almaya sebep olabilir.
Düzenli uyku saatlerini alışkanlık haline getirerek metabolizma hızının düşmesinin önüne geçilebilir.
Günde önerilen 2- 2,5 litre su tüketimi ile metabolizma hızı arttırılıp hızlı kilo kaybı yaşanabilir. Ayrıca yeterli su tüketimi tok tutarak açlık krizlerinin önüne geçecektir.
Az az ve sık sık yemek yeme ile metabolizma canlı kalabilir. Ara öğünler uygulanabilecek bütün diyet programları için önerilen bir beslenme şeklidir.
Hızlı kilo verme isteği ile sağlıksız beslenme tarzı hayata geçirilmemelidir. Sağlıksız kilo kaybının kısa sürede tekrar alınacak kilolar ile faydasız olacağı kabullenilmelidir. Sabırlı ve sağlıklı besinler ile sürdürülen bir diyet programı kişinin kas kaybı yaşamasını önleyecektir.
 
 
1 Ayda 10 Kilo Verdiren Diyet Listesi
1 Günlük Diyet Listesini ifade etmektedir.
 
Sabah
 
1 fincan şekersiz-çubuk tarçınlı bitki çayı
1 dilim light keçi peyniri
Mevsim yeşilliği
1 ince dilim tam tahıllı ekmek
Öğle
 
6-8 yemek kaşığı kurubaklagil yemeği
1 kase yağsız yoğurt
Akşam
 
1 porsiyon haşlanmış tavuk
Yağsız- bol sirkeli mevsim salata
1 kase yağsız yoğurt
daha detaylı bilgi almak için Diyetisyen Tuğba Yaprak'ın Diyet Listeleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 
Toplam blog
: 8
: 422
Kayıt tarihi
: 29.04.17
 
 

1991 doğumlu olan diyetisyen Tuğba Yaprak, 2014 Medipol Üniversitesi mezunudur. Çeşitli özel hast..