Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

10' lardan en iyisi kim?

10' lardan en iyisi kim?
 

2001- 2002 sezonu Şampiyonlar Ligi finalinde, Solari' yle duvar pasının ardından, soldan bindirme yapan Roberto Carlos, topu öyle bir havalandırdı ki, herhalde Zidane' dan başka kimse öyle muhteşem bir vuruş yapamazdı. O gece formasında " 5" numara yazıyor olsa da, Cezayir asıllı Fransız' ın gelmiş geçmiş en iyi maestrolardan biri olduğunu kuşkusuz hepimiz kabul ediyoruz.
Maestro çok doğru bir kavram oluyor sanırım çünkü bir orkestra şefi gibi yönetir 10' lar takımı, bir virtüöz gibi, futbolun entstrumanı olan topla şov yaparlar.. Her kuşağı etkileyen, akıllarda kalan 10 numaralar tabii ki değişiklik gösterir. Yusuf Tunaoğlu' dur, Beşiktaş' ın efsane yıllarındaki kahramanı, Hagi hakkında yorum yazmaya zaten gerek yok, Okocha ile başlayan Fenerbahçe geleneği, Revivo, kaçak Ortega ve Alex ile sonlanmıştır ( Yenisi gelene kadar tabiki). Ülkemiz özelinde öne çıkan isimler herkes için ortaktır mutlaka ama acaba dünyanın en iyisi kim? Kaka mı? Ronaldinho mu? Yoksa her gün yeni bir veliaht ilan eden, Riquelme hayranı Maradona mı?
Zidane' ı aklından çıkaramayanlar, herşeye rağmen Figo diyenler, yoksa kendine has stilini hiç unutmadık diyen Mario Basler meraklıları.. İşte size günün sorusu... En iyi 10 numara sizce kim?

 
Toplam blog
: 13
: 932
Kayıt tarihi
: 16.08.08
 
 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunuyum. Geçtiğimiz yıl, Eskişehirpor maçlarının ..