Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '21

 
Kategori
Astroloji
 

10 Haziran Güneş tutulması

Genel anlamıyla Güneş tutulması

10 haziran günü saat  13:52 de İkizler burcunun 19°47'derecesinde halkalı Güneş tutulması meydana gelecek. Halkalı tutulmalarda Ay, Güneş’in önünden geçerken Güneş’i tam örtmez ve açıkta kalan Güneş diski yerden bakışla Ay’ın etrafında halka şeklinde görülür.

Tutulma, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’nın çoğundan, Kuzey batı Afrika’dan, Atlas Okyanusu ve Kuzey Kutup bölgelerinden izlenebilecek.

İkizler burcunda gerçekleşecek olan bu yılın ilk Güneş tutulması 147 numaralı Saros ailesine ait. Serinin ilk tutulması 12 Ekim 1624 yılında gerçekleşmiş. Son tutulma ise 24 Şubat 3049’da yaşanacak.

Seriyi göz ardı edip, bu tutulma derecesinin civarına baktığımızda ise 11 Haziran 1983 de İkizler burcunun 19°42'sinde bir tam Güneş tutulması görmekteyiz. Yıl genelinde dünyada olan olaylara bakarsak; Yuri Andropov SSCB başbakanı oldu. ABD’de Hava Kuvvetleri’ne ait üstleri protesto eden 752 kişi tutuklandı. Sri Lanka’da Budistler 3000 kadar Tamilli katletti. Beyrut’ta ABD ve Fransa’ya ait karargahlara yapılan saldırıda 241 ABD’li, 58 Fransız asker öldü. Arjantin’de 7 yıl aradan sonra ilk demokratik seçim yapıldı ve askeri rejim sona erdi. Madrid’de gece klübünde çıkan yangında 82 kişi öldü. KKTC kuruldu  ve BM Güvenlik Konseyi tanımadı.

Ülkemizde ise SODEP ve DYP kuruldu. Büyük Türkiye Partisi, Huzur Partisi kapatıldı. Kenan Evren, Genelkurmay Başkanlığı’nı Nurettin Ersin’e devretti. Erzurum ve Kars’ta meydana gelen depremde 1330 kişi hayatını kaybetti, 534 kişi yaralandı. Genel seçimlerde ANAP iktidar oldu. Hisarbank, İstanbul Bankası, Ortadoğu İktisat bankası, Ziraat Bankası’na devredildi. Türk Parasını Koruma Kanunu değiştirildi ve döviz bulundurmak suç olmaktan çıktı.

Sizler de kendi hayatlarınızda 1983 yılını gözden geçirerek, çıkarımlarda bulunabilir ve bu tutulmaya yönelik ipuçları yakalayabilirsiniz.

Sepherial’e göre İkizler burcunun 2. dekanında meydana gelen Güneş tutulmaları ‘korsan yayıncılık, hırsızlık ve cinayet’ ile ilişkilidir.

Tutulmaya İkizler burcu ev sahipliği yapmakta. Bu burç değişken, meraklı, iletişim odaklıdır. Bilgiyi alır ve elemeden, işlemeden dağıtır. Strese, dağılmaya açıktır. Basın yayın,  bilişim, iletişim, ulaşım, taşımacılık, posta dağıtım sektörleri, reklamcılar, yazarlar, kütüphaneciler, muhasebecilerle de ilgilidir. Dolayısıyla tutulmasürecinde İkizler özellikleri ve bu gruplara ait gelişmeleri daha belirgin görebiliriz. 

Tutulmada iletişimin haddinden fazla yoğun olacağını, plan, proje yapılacağını fakat motive olma ve harekete geçme sorunları ile birlikte organize olarak somut sonuç elde etmekten  uzak gelişmeleri görebiliriz.

Yükselende Terazi bulunmakta. Terazi, ilişkiler, diplomasi, hukuk, adalet, denge ve uyum çabalarıyla ilgilidir. Dolayısıyla karşılıklı ilişkilerde hakkı, hukuku ararken bunu araştırma ve bilgi yönünde, görüşmelerle ortaya koyacağız. Yükselen derecesinde Markeb ve Nodus I sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Buna göre dışavurumda bazı insanlarda daha dindarlık vurgulanırken, eğitimle ilgili konular, seyahatler yoğunluk kazanabilir. Zihin daha analitik çalışırken, yaratıcılıklar dikkati çekebilir.

Güneş ve Ay, Bellatrix etkileşiminde. Bu sabit yıldız zorlu uğraşılardan sonra gelen başarılarla ilişkilidir. Dolayısıyla tutulma doğasında bu etkiyi gözlemleyebiliriz.

İkizler burcunda Güneş tutulmasının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

İkizler burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulmasında yüksek öğrenimi, yabancıları, yurt dışıyla, mahkemeler ile ilgili konuları, uzak akrabaları, basın-yayın, tanıtım ile ilgili işleri, hayat felsefesini etkileyecek gelişmeleri işaret etmekte.

Değişken burçların  14- 24 , sabit burçların 0-8 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar İkizler burcundaki Güneş tutulmasından öncelikli etkileneceklerdir. (Değişken  burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık ; Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Oğlak)

Tüm bunlar mutluluğu, huzuru yakalamak amacıyla adım atmanızın sonucu gelişmiş olmalı. Başta düzgün gibi görülen ilişkiler dengesinde, başta olana bitene çözüm odaklı ve özverili yaklaşmış fakat işler öyle bir noktaya gelmiş ki artık bağımlılıklar rahatsızlığı ve uyum sorunları başlamış görünmekte. Belki  geçmişe yönelik karmik ödeşmelerin yapılacağı bu dönemde sizi mahkemeden döndüren durumlar gelişmiş olabilir. Fakat artık sınırların iyice zorlanması, Pandora’nın kutusunu da açacak ve tutulma ile birlikte yetkinliklerle ilgili sınırları çok yönlü sarsacak görünmekte. Geçmişte size konuşanların boşa harcanmış nefesi sonucunda yolun yarısına gelmişken karşınıza cevabını bulamadığınız durumların çıkması sizi yeniden onlar üzerinde çok boyutlu düşünmeye, araştırmaya ve sonucunda da mantıksal olana ait çıkarımda bulunmaya davet etmekte. Beklenmedik hareketlenmelere bağlı olarak önünüzdeki belirsizlikleri, aşabilmek için destek bulmak şu aşamada kolay olmayabilir. Şartlara karşı yine bağımlılık gösterip, olanı biteni görmezden gelebilir, sağlıklı değerlendiremeyebilirsiniz. Ancak Temmuz’un ilk haftasından sonra daha farklı değerlendirme yapabildiğinizi fark edebileceksiniz.

İletişimin, görüşmelerin, yazışmaların, hareketin çok yoğun olacağı fakat sonuç elde etmenin zamana yayılacağı bir tutulma dönemine giriyoruz. Geçmişe dönük hatalı, şaibeli işlemler, faaliyetler, kayıplar, gizli kapaklı yapılmış şeyler, hak ihlalleri tutulma etkisiyle gündeme geliyor ve aydınlanıyor. Geriye dönük muhasebe yapılacak ve eksik, hatalı olan yapılar yeniden elden geçecek görünmekte. Bazı kararlar güncellenirken bazılarından geri adım atılabilir. Çok bol araştırma yapabileceğiniz bir süreç. Karar sürecinde acele etmeyin. Olayları çok yönlü değerlendirerek, teyitli çalışmaya gayret edin ki yanılgıya düştüm, yanıltımdım demeyesiniz. Tutulma etkisiyle gelişecek durumların sizin hayat felsefenizi de etkileyeceğinizi unutmayın. Ağustos ortasını takiben tutulma konuları hareketlenirken beklediğiniz bir sonlanma varsa burada tam sonuç alamayabilirsiniz. Fakat Ekim ve sonrasında daha rahat yürüyebilirsiniz. Bazı haritalarda ise etkisi çok daha uzun hissedilecektir.  4 Aralık’ta yaşayacağımız tutulma da bunları yine aktifleştirecek ve bitmiş fakat harekete geçmekte sorun yaratan ki belki de burada başkaları tarafından yönlendirilen şartlar ya da kişilerde de değişim görülecektir. İkizler burcunda yaşayacağımız Güneş tutulması, 14 Aralık’ta Yay’da yaşanılan tutulmayı da ilgilendirmekte. Doğru, mantıklı kararlar aşındığı taktirde yeniden yapılacak değerlendirmelerle hedeflediğiniz duruma yönelik sonlanmaları da berberinde getirebilir. Tutulma, corona sonrası açılmaya adapte olamaya çalışan toplumda çocukların  eğitimi ile ilgili durumları da işaret etmekte. Uygulamalarda net anlaşılmayan ya da tatmin etmeyici durumlar oluşabilir. Hesaplarınıza dikkat etmeniz gereken bir dönemde olduğumuzu unutmayalım. Basın-yayını, yabancıları ve yurtdışını ilgilendiren durumlarınız varsa bu konularda da yeniden gözden geçirmelerde bulunabilir, belki de bazılarını öteleyebilirsiniz. Tutulmanın öncesinde etkisini gösterebilecek ailevi, işinizi, hedeflerinizi ilgilendiren belki de bürokratik konular en alevli etkisini kaybetse de konunuzla ilgili mücadele etmeniz gerekecek.

İkizler burcunda Güneş tutulmasında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Boğa ve yükselen Boğalar için : Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar, 

İkizler ve yükselen İkizler :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Başak ve yükselen Başaklar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Terazi ve yükselen Teraziler için : Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Yay ve yükselen Yaylar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Kova ve yükselen Kovalar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, orta uzunluktaki seyahatler

Balık ve yükselen Balıklar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Ülkemiz ve İkizler burcunda Güneş tutulması

10 Haziran’da meydana gelecek olan Güneş tutulmasında kontrolü zor olabilecek olaylar, gizli ilişkiler, örgütler, düşmanlıklar, vatana ihaneti, suikasti, uyuşturucuyu ilgilendiren konular, hastaneler, hapishaneler, sendikal sorunlar ve büyükbaş hayvancılığımız ana konu başlıkları olarak görülmekte.

12. evimizde gerçekleşecek tutulma, ilerletilmiş Ay düğümlerimizi etkilerken, kadersel bir eşikte olduğumuzu da göstermekte. Bu enerji  gizli kalmışları  aktifleştirip, açığa çıkmasını sağlamakta. Gizli düşmanlıkların hareketlenebileceği dönem güvenlik konularına dikkati çekiyor. Dileyelim ki olmasın ama suikast olasılığı bulunmaktadır. İçeride huzursuzluk artabilir. Kapalı kapılar ardında yapılmış görüşmeler aydınlanabilir. Yapılanlarda çeşitli boyutta anlaşma sorunları yaşanabilir. Anlaşmalarda yeniden gözden geçirilip, bazı noktalarda değişiklikler, geri adımlar olabileceği gibi bu dönem net bilgiye de kolayca açık görülmemekte. Bu sebeple muğlakta kalabilecek durumlardan kaçınmak adına önemlidir. Bilgi kirliliğinin yanı sıra bilgi, belge, veri hırsızları da çoğalabileceği gibi ortaya da dökülebilir. Davalarla ilgili gelişmeler tutulma etkisiyle aşama aşama açığa çıkmaya başlayabilir. Diplomatik olarak da zorlanılabilecek etkilerde NATO, BM, AB gibi kurumlarla ilişkiler de dikkati çekebilir. Geçmişe dönük bazı dava dosyaları yeniden açılarak, incelenebilir. Muhalefet kanadında yöneticilere, gazetecilere, düşün insanlarına yönelik davalarla, tutukluluklarla ilgili gelişmeler gündem olabilir. İktidar ve muhalefet arası iletişim de zorlanabilir. Ekonomik olarak zor bir süreçten geçmeye devam ederken ticari firmalar içinde şartlar kolay olmayabilir. Bankalar, finans kurumları ile ilgili değişiklikler, spekülatif yatırım araçlarındaki dalgalanmalar beklenebilir. Kaynak tüketimindeki artış cepleri yorabilir. Konumunda otorite olanlarla ilgili görev değişimleri beklenebilir. Madenlere ve doğal kaynaklarımıza yönelik anlaşmalarla ilgili gelişmeleri görebiliriz. Tutulma, ülkemizde hastanelere, onların durumlarına da dikkati çekmekte. Dünya genelinde aşı ile ilgili gizlenmiş, bilinmeyen durumlar açığa çıkabilir. Hava yollarında problemler, depremlerde artış beklenebilir. 14 Aralık’ta Yay burcunda yaşadığımız tutulma ülkemizi de ilgilendirmekte. Yapılmış çeşitli konulardaki görüşmeler, anlaşmalar, kararlar, hazırlıklar vs yeniden gündeme gelebilir.

10 Haziran’da İkizler burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulmasına ait tüm haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2021/06/03/10-haziran-ikizler-burcunda-gunes-tutulmasi/

https://azadeoksoy.com/2020/12/07/14-aralik-yay-burcunda-gunes-tutulmasi/

 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..