Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '21

 
Kategori
Astroloji
 

Yay burcunda Ay tutulması

Genel anlamıyla Ay tutulması

26 Mayıs günü saat  14:13 de Yay burcunun 0525 derecesinde tam Ay tutulması meydana gelecek. Bu tip tutulmada Ay’ın tamamı Dünya’nın gölgesinde kalarak görülmez hale gelecek.  Güneş ışınlarının bazılarının Ay’a ulaşırken Dünya atmosferinden geçmek zorunda olması yüzünden atmosferdeki mavi ışık emilerek turuncu-kızıl bir renge bürünür. Bu yüzden kanlı Ay (Bloody Moon) diye de adlandırılır. Tutulma aynı zamanda Ay’ın bu seneki Dünya’ya en yakın konumunda olacağından Super Ay (Super Moon) tanımlamasıyla da görebiliriz.

Tutulma Güney Doğu Asya, Avustralya, Antarktika, Güney Amerika, Kuzey Amerika’nın çoğu, Pasifik, Atlas ve Hint Okyanusu’nda görülecek.

Tutulma 121 numaralı Saros serisine ait. Serinin ilk tutulması 6 Ekim 1047 yılında gerçekleşmiş. Son tutulma ise 18 Mart 2508 yılında olacak.

Seriyi göz ardı ettiğimizde Yay burcunun 5 sinde meydana gelen Ay tutulması bizleri 26 Mayıs 2002 yılına geri götürmekte. Dönemin Dünya genelinde önemli olaylarına bakarsak; Rus Uzay Mekiği Buran, Baykonur Uzay Üssü’nde parçalandı. Endonezya bağımsızlığını kazandı. ABD ve Rusya arasında Stratejik Saldırı Azaltma Anlaşması imzalandı.  Çin Hava Yolları’na ait uçak Tavvan Boğazına düşmesi sonucu mürettebat ve 225 yolcu öldü. Yaklaşık çapı 10 mt olan bir cisim Akdeniz üzerinde Dünya ile çarpıştı . Türkiye, Afganistan’da görev yapan Uluslar arası Güvenlik Destek Gücü komutasını İngiltere’den devraldı. Uluslar arası Ceza Mahkemesi kuruldu. İsviçre, BM’ye katıldı. Doğu Timor BM’ye katıldı. Endonezya’da gece klübüne yapılan saldırıda 202 kişi öldü, 300 den fazla insan yaralandı. Moskova’da bir tiyatroya yapılan baskında 170 kişi öldürüldü. Çin’de SARS salgını başladı. Tanzanya’da trenlerin çarpışması sonucu 281 kişi öldü. Lviv’deki gösteri sırasında akrobasi uçağı seyircilere çarptı ve 77 kişi öldü, 543 kişi yaralandı. Senegal feribotunun alabora olması sonucu 1863 kişi öldü. Ülkemizde dikkati çeken olaylara bakarsak;  Bülent Ecevit rahatsızlanarak Başkent hastanesine kaldırıldı. Kemal Derviş, İsmail Cem ve Hüsamettin Özkan parti kurmak üzere anlaştı. Abdullah Öcalan’ın idam cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi. Meclis, erken seçim kararı aldı ve 3 Kasım’da AKP iktidar oldu. Abdullah Gül, 58. Hükümeti kurdu. Türkiye, 2002 FIFA Dünya Kupası’nda 3. Oldu.  Süreyya Ayhan , 18. Avrupa Atletizm Şampiyona’sında atletizmde ilk altın madalyayı kazandı. Fenerbahçe, Galatasaray’ı 6-0 yendi. Uğradığı suikast sonucu Necip Hablemitoğlu hayatını kaybetti.

Sizler de kendi hayatlarınızda 2002 yılını gözden geçirerek çıkarımlar yapabilir ve bu tutulmanın etkilerine yönelik ipuçlarını yakalamaya çalışabilirsiniz.

Sepherial’e göre Yay burcunun ilk dekanında meydana gelen Ay tutulmaları ‘ hırsızlık ve yağma işaretidir’.

Tutulmaya Yay burcu ev sahipliği yapmakta. Bu burç bilgiye, büyümeye, gelişmeye odaklı olup, fanatizme yatkınlık ve dağılma riskini taşır. Yabancılar, uluslararası işlerle ilgili çalışanlar, hukukçular, akademisyenler, diplomatlar, bilim insanları, din adamları, medya,  yayıncılar, reklamcılar, finansörler, bankacılar, sigortacılar, dil bilimciler, turizmciler, rehberler ile ilgilidir.  Dolayısıyla tutulma sürecinde Yay özelliklerinin yanında, bu gruplarla ilgili gelişmeleri de daha belirgin görebiliriz.

Tutulmada şartlar oldukça değişken, dayanıksız. Somut sonuç elde etmekte sıkıntı çıkabilir. Duygusallığın, sezgiselliğin geriye çekildiği dönemde iletişim yoğunluğu artacak. Konuşmalar, yazışmalar, anlaşmalar, plan ve projeler üzerinde çalışılabilecek görülmekte.

Yükselende tevazu sahibi, mantıklı, çalışkan ve mükemmeliyetçi yönüyle bilinen ama aynı zamanda gerginliği, detaylardan büyük resmi kaçırabilen Başak burcu bulunmakta.  Bu dereceye Alkes ve Alkaid sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Alkes, cömertlik, neşe , yüksek zihinsel kapasite, başkalarına sunulacak kıymetli bir şeyin taşınmasının yanı sıra ani gelişen durumlar karşısında mutsuzluk ve dağılma riskiyle ilişkilendirilmekte. Alkaid ise güvensiz mizaçla birlikte içten olmayan yası anlatmakta.

Ay, Marfık kavuşumuyla doğasına tutkuyu, kolay baştan çıkabilmeyi, iyi kalpliliği, kandırılabilme riskini  katmakta. Güneş ise Menkib etkileşiminde . Bu sabit yıldız da Güneş doğasına ilişkilerde dürüst olmama , yalana eğilimi, maceraperestliği katmakta.

Yay burcunda Ay  tutulmasının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Yay burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulmasında eğitim, iletişim, basın-yayın, medya, kardeşler, yakın akrabalar, komşular, yabancılarla ilgili konular, hukuksal konular ve hayat felsefesini etkileyecek gelişmeler ana konu başlıkları olarak görülmekte.

Değişken burçların 0-10 , sabit burçların 16-24  dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Yay burcundaki Ay tutulmasından öncelikli etkileneceklerdir. (Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık ; Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova)

İlişkilerde sonradan bozulan şartlar hatalardan ders almayarak, defalarca üsteleme sonucu gelişebilmenin, büyüyebilmenin önüne set çekmiş görünmekte.  Daha önce de verilen mücadelede birtakım önyargılar ya da önünüze hazırlanan tökezlettirici olaylar yüzünden travmatik hale gelen karmik ödeşme şekline dönmüş. Girişimlerinizde enerjinizi bir noktaya aktarabilmek kolay olmasa da arap saçına dönmüş işleri kökünden halletmek gerekli.  Aile içi sorunlar, duygusal  isyanlar görsel hafızanızı da etkileyecek görünmekte. Doyum sağlayamadığınız, tadı kaçmış durumlar  bilinçaltına bastırdığınız anıları hatırlatması beklentilerinizi zorlayacak. Tutulmanın etkisiyle şartlarınızı değerlendirmeye, dengelenmeye çalışırken sorunun kaynağı olmaktan geri duracaksınız. Sizden gizlenilmeye çalışılan bazı bilgilerin, güveninizin kötüye kullanılmasının  kadersel olarak artık açığa çıkma zamanı.

Tutulma, karşılıklı ilişkiler dengesini öne çıkartırken fedakarlığın , vericiliğin de sorgulanacağını, karmik ödeşmelerin tamamlanmasına işaret etmekte.  Evlilikler, ortaklıklarla ilişkili durumlarla karar verebilirsiniz. Bir ilişkiyi geliştirebilir ya da şartları masaya yatırıp, bitirebilirsiniz. Fikir alış verişleri, görüşmeler, pazarlıklar yapabilirsiniz. Davalar gündeminize gelebilir.  Yanıltma, bazı şeyleri gizleme hedefiyle adımlara karşı dikkat etmekte fayda var. 31 Mayıs gibi Merkür durağan pozisyona, ardında da retroya başlayacak ki öncesi günlerde de etkilerini hissettirecek. 8 Temmuz’da da tutulma derecesini tetikleyecek. Bu süreçte yazılı, sözlü tüm iletişiminize aldanmamak, aldatılmamak, kayıp yaşamamak adına dikkat edin. Kafalar daha karışık olacağından karşınızdakilerin niyetlerini de doğru okuyamayabilirsiniz. Dolayısıyla siz de hiçbir şeyi fazla idealize etmeyin. Önemli konuların üzerinden tekrar geçmenizi öneririm.  Finansal konularınızı ilgilendiren gelişmeler yaşayabilirsiniz. Eğitimle, basın yayınla, varsa tanıtım faaliyetlerinzile ilgili konularınız gündeme gelebilir. Kararlarınızı gözden geçirip, yeniden değerlendirebilirsiniz. Bu dönem alerjik kökenli rahatsızlıklara açık. Aynı zamanda yediğinize, içtiğinize de dikkat etmenizi öneririm. Merkür retrosunda veri kaybı yaşamamak için bilgisayarlarınızdaki, telefonlarınızdaki  önemli şeylerinizi yedeklemeyi ihmal etmeyin. Eski bitmemiş yazım, çizim işleri, eski teklifler yeniden gündeminize gelebilir. Yollarda, trafikte, rezervasyon gereken işlerde, hesap gerektiren her türlü konuda işinizi tekrar kontrol ederek yol alın. Kayıp çocuklar konusu gündem yaratmaya devam edebilir. Çocukları gözümüz kollayalım.

14 Aralık’ta yaşadığımız Yay burcundaki Güneş tutulması hayatlarınıza ne tür etkiler katıyorsa, bu tutulmayla birlikte onlar da artık iyice gündeminizde olacak. Hatırlamak için yeninden göz gezdirmek isterseniz tutulmanın linkini yazının sonunda bulabilirsiniz.

Yay burcunda Ay tutulmasında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.               

İkizler ve yükselen İkizler :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, orta uzunluktaki seyahatler

Başak ve yükselen Başaklar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Terazi ve yükselen Teraziler için : Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar,

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar, 

Yay ve yükselen Yaylar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Kova ve yükselen Kovalar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Balık ve yükselen Balıklar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Ülkemiz ve Yay burcunda Ay tutulması

26 Mayıs’ta meydana gelecek bu yılın ilk tutulmasında çalışan kesimi, sağlık sektörünü, hastaneleri, sendikaları, sosyal güvenlik hizmetlerini, ordumuzu, polisimizi, hayvancılığımızı, çiftçiliği, gizli ilişkileri, örgütleri, düşmanlıkları, hapishaneleri ilgilendiren gelişmeler, suikastler, uyuşturucu  ana konu başlıklarını  oluşturacak görünmekte. Aynı zamanda halk ve halkı ilgilendiren her konunun yanı sıra diplomatik ilişkilerdeki dengemiz, uluslararası anlaşmalar, davalar, müttefik görünümlü ülkelerle durumumuz da gündemimizi oluşturacak.

Tutulma  dış ilişkilerle ilgili konuları , davaları, finansal konuları gündemde tutmaya devam edecek görünmekte. Aynı zamanda ilerleyen dönemde uluslararası ilişkiler bağlamında önemli dönemeçlerin de gündeme gelebileceğini anlatmakta. Diplomasi, görüşmeler kapalı kapılar ardında yürüyebilir. İletişimde aksamalar, anlaşmalarda sorunlar, geri adımlar yaşanabilir. Gizli düşmanlıkların yoğun devrede olacağı bir dönemde kayıp , zarar yaşamamak için daha da dikkatli olunabilir. Zira hesaplar tutmayabilir.  Komşu ülkelerle diplomasi de yine kapalı kapılar ardında yürütülebilir.  Güvenliğimizi , ordumuzu ilgilendiren gelişmeler yine bizim için önemini korumakta.  Dilerim böyle bir gelişme olmaz ama suikast olasılığı bulunmakta.  

Kademeli açılma başlıyor olsa da bunun ticarete, turizme yansımaları kolay görünmemekte.  Ekonomideki zorlanmalar, bankalarla, finans kurumlarıyla ilgili zorlayıcı durumlar devam etmekte. Çocuklar ve gençler açısından da belirsiz durumların devam ettiğini, sağlık koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini görebiliriz. Yay tutulması kayıp çocuklar ve uluslararası çocuk kaçakçılığı konularını da gündeme getirebilir. Medyayı ilgilendiren gelişmeler, değişimler yaşanabilir. Muhalefet yöneticilerine, gazetecilere, yazarlara, düşün insanlarına yönelik tutukluluklar, davalar gündem olabilir.  Tutulmada hava ve deniz yolları ile ilgili problemli durumları, kazaları ve depremleri  duyabiliriz. Tarım ve hayvancılığımızın sorunları dikkati çekebilir. Yakın gelecek su ve gıdada yaşanacak problemleri işaret etmekte. Tutulma bizlere bu konulardaki eksiklerimizi gidermemizi anlatmakta. Yine bu dönemde madenlerimiz, doğal kaynaklarımız da ülke gündemini belirleyecek konulardan görünmekte.

14 Aralık’ta yaşanılan Güneş tutulmasının etkileri, bu tutulma ile birlikte ülkemizin de ajandasında önemli yer tutacak görünmekte.

Yay burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulmasına ait haritaları, blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2021/05/17/26-mayis-yay-burcunda-ay-tutulmasi/

https://azadeoksoy.com/2020/12/07/14-aralik-yay-burcunda-gunes-tutulmasi/

 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..