Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '17

 
Kategori
Özel Günler
 

10 Kasım BİR’İZ

10 Kasım BİR’İZ
 

Türkiyemizin kurucusu M. Kemal  ATATÜRK’ümüzü andığımız gündür. Cumhuriyet  kurulduktan sonra Yalova’ya Sağlık Memuru atanan dedem “İZ bırakan ATATÜRK’ümüzün ardından BİR’İZ diyerek, İZ bırakan ” Yalovamızın sağlık kurucusudur.  Maliye Bakanlığı, Hukuk “İş Avukatlarıyla” çalışma sonrası Sağlık Bakanlığı ve STK temsilcilikleriyle şu an İZ lerinden ilerlediğimi görmekteyim.

Amerikalı Tarihçi Psikiyatrist Prof Ludwing dünyanın siyasi önderlerini değerlendiren 11 siyasi ölçeğe göre ATATÜRK’ü 20. Yüzyılın en büyük lideri olarak nitelendiriyor. Prof.Walter L.WRIHT Jr.O, “Kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktatör değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmaya uğraşan bir kahramandı.” Albert LEBRUN - Fransız Cumhurbaşkanı “Akıllı ve barışçı yöntemlerle gerçekleştirdiği eseri halkların tarihinde izlerini bırakacaktır” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de görüşen dünyaca ünlü iş adamı, elektrikli otomobil pazarının öncü ismi Tesla Motor’un, SpaceX'in CEO'su Elon MUSK, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Kanaatimce ATATÜRK ; Bilim ve ilme dayanan yenilikçi evrensel görüşü, köylü ve kentli ötekileştirmeyen birleştirici konuşma uslubuyle, milletinden aldığı güç ve inançla halkını birleştirebilmesiyle, çağının 50 yıl sonrasını görerek, değişim ve dönüşümle yapılan ınkilapları gerçekleştiren bir dehadır. ATATÜRK laik, ileri görüşlü, köylü kentli ayırmadan birleştiren, ilham veren evrensel  liderliği, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışıyla,  Türklere, bir milletin büyüklüğünün temel taşını teşkil eden, kendine güvenme ve dayanma duygusunu vermiştir.

Ülkemiz yaşadığı son çetin sıkıntılardan ATATÜRK’ün bizlere bıraktığı Cumhuriyetimizi yaşatarak, laik armoniyle ayrıştırmadan birleştirerek, çoğaltıp paylaşarak, küreselleşen dünyamızda ilerleyerek koşmaktadır. İlim ve irfanla ilerleyen, eğitimle geliştirilecek, sağlıklı yapılandırılacak Türkiyemizde bizler de atalarımızın ardından “BİR’İZ diyerek, İZ” bırakabiliriz.

 
 
Toplam blog
: 52
: 120
Kayıt tarihi
: 22.03.15
 
 

     İstanbullu olup, Yalova iline Cumhuriyet Savaşı sonucunda ilk “memur” atanan dedesi Sağlık M..